Αρθρογραφία

Καλή θητεία

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και στον νέο δήμαρχο. Η νέα δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί να πάει μπροστά τον τόπο με νέες ιδέες και ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Το νέο δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από ανθρώπους με διάθεση να προσφέρουν στον τόπο, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, βάζοντας τη δική του πινελιά. Είναι πολύχρωμο και πολύπλευρο. Πολυσυλλεκτικές αντιλήψεις με διαφορετικές νοοτροπίες αλλά κοινό όραμα. Να υπηρετήσουν τον πολίτη και να βελτιώσουν τον τόπο τους.

Ο δήμαρχος είναι νέος με καινοτόμες ιδέες που έχει χρόνια εθελοντικής προσφοράς. Εργατικός και ταπεινός θέλει να προσφέρει τις γνώσεις του, υπηρετώντας τους δημότες. Είναι ομαδικός και με ανοιχτούς ορίζοντες. Καλός ακροατής που ζυγίζει τα πάντα και πάντα πριν αποφασίσει, παίρνει την γνώμη ειδικών επί του όποιου θέματος προκύψει. Οι αποφάσεις του ορίζονται από το κοινό καλό και με γνώμονα την εξέλιξη του τόπου. Προσπαθεί να λύσει προβλήματα και δεν πάει με πεπατημένες αλλά καινοτομεί.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν σκέφτονται να εξυπηρετήσουν τα ακροατήρια τους και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Τολμούν να σπάσουν αυγά με προσωπικά συμφέροντα για να υπερισχύσει το κοινό καλό και οι αποφάσεις τους να εξυπηρετούν πάντα και πρώτα τον πολίτη. Μέλημα τους είναι να δουν τον τόπο να ανθίζει, να φέρουν την καινοτομία σε αυτόν αλλά και να κρατήσουν όποιες παραδόσεις κρατάνε ανά τα χρόνια και προβάλλουν τον τόπο. Είναι ανοιχτοί στη συζήτηση και διαφωνούν με κόσμιο τρόπο και πάντα προβάλλοντας επιχειρήματα. Δεν μπαίνουν σε μικροπολιτικές και λαϊκισμούς γιατί γνωρίζουν πως το κέρδος από αυτές τις τακτικές είναι προσωρινό. Συγκροτούν έναν δήμο συμπεριληπτικό και με ενσυναίσθηση.

Εντάσσονται στο δυναμικό του δήμου αξιόλογοι άνθρωποι, με γνώσεις για να προσφέρουν μέσω της δουλείας τους στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Να υποστηρίξουν τους αιρετούς χωρίς να εξαρτώνται από αυτούς και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Σας ξενίζουν τα όσα περιέγραψα παραπάνω; Σας φαίνεται μια ουτοπική εικόνα; Μα γιατί; Εσείς ψηφίζετε και όσοι εκλέγονται είναι ο «καθρέφτης» των πολλών. Εκτός κι αν δεν θέλουμε έναν τέτοιο δήμο, μια τέτοια τοπική αυτοδιοίκηση και αγαπάμε να μισούμε. Γιατί αν με τόση γκρίνια, τόσα χρόνια δεν αλλάζει τίποτα όπως λέτε, δε φταίνε κανενός τα συμφέροντα αν φυσικά δεν είναι προσωπικά. Αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί και ψηφίστε ή συμμετέχετε οι ίδιοι σε κάτι που στα παιδιά σας δε θα φαντάζει ουτοπικό μα μια πραγματικότητα. Καλή ψήφο.

Το παρών άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Μαχητής του Κιλκίς” στις 03.10.2023

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ – ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ

Η Εορτή της Πεντηκοστής – Γενικά Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δέκα ημέρες μετά […]

Δείτε ακόμα