Πολιτική

Και θετικά σχόλια και επιφυλάξεις για την ανάπλαση του λόφου Αγίου Γεωργίου στο δημοτικό συμβούλιο

Με θετικά σχόλια από το σύνολο των συνδυασμών αλλά και ωρισμένες επιφυλάξεις συμβούλων της μειοψηφίας κύλησε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 16.6.22, την πρώτη «δια ζώσης» μετά την άρση σειράς μέτρων για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, η συζήτηση επί του προ ημερησίας διατάξεως θέματος της ανάπλασης του λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς και της περιοχής Χίλια Δένδρα του λεκανοπεδίου Μουριών.

Την συζήτηση «άνοιξε» ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, που ενημέρωσε το συμβούλιο για την προηγηθείσα επίσκεψη του υφυπουργού περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στο Κιλκίς, κατά την διάρκεια της οποίας αυτός ανακοίνωσε την ένταξη του έργου της εν λόγου αναπλάσεως στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ.Κυριακίδης ανακοίνωσε και την αποδοχή της πρότασης, την οποία υπέβαλε ο δήμος στο σχέδιο προσβασιμότητας, με παρεμβάσεις για βελτιώσεις δρόμων, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης χαρακτήρισε ως «σημαντική είδηση» αυτήν την εξέλιξη, «αρκεί να περάσουμε σύντομα από την εξαγγελία στην πράξη», όπως τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης αναφέρθηκε με την σειρά του σε «πολύ θετικό γεγονός», όσον αφορά στην μελέτη ανάπλασης του λόφου Αγίου Γεωργίου και ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πρότεινε δε, να εκπονήσει και ο δήμος ανάλογες μελέτες, όπως π.χ. για αντιπυρικές ζώνες» στον λόφο Αγίου Γεωργίου, διανοίξεις μονοπατιών, φωτισμό, και να τις υλοποιήσει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος απένειμε εύσημα στις δασικές υπηρεσίες του Κιλκίς για την εκπόνηση των μελετών ανάπλασης του λόφου Αγίου Γεωργίου και της περιοχής των Χιλίων Δένδρων, ενώ εξέφρασε ερωτηματικό για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, «δεδομένου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει πρόσβαση σ΄αυτό».

Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης: «Είναι υπερβολική η ευφορία για το έργο της ανάπλασης του λόφου Αγίου Γεωργίου. Στα χέρια μας έχουμε μία… έκθεση ιδεών, και όχι μελέτη. Με ενάμισυ εκατομμύριο ευρώ, τέτοιο έργο δεν γίνεται».

Στο θέμα παρενέβη ο αντιδήμαρχος έργων Ανέστης Πογέλης, ο οποίος ανέφερε, ότι η μελέτη της ανάπλασης είναι έτοιμη.

«Μόλις λάβουμε την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας (σ.σ.: αναμένεται να δοθεί στις 7.7.22) το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως, εν συνεχεία δε σε μικρό διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση», τόνισε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]