Πολιτισμός

Επιτυχής ημερίδα γνωριμίας παιδιών με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20.11.13 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ημερίδα γνωριμίας δημοτικών σχολείων με τα παραδοσιακά όργανα.
Την ημερίδα διοργάνωσε η ιερά μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς. Διακόσιοι πένηντα και πλέον μαθητές της έκτης τάξεως των εννέα δημοτικών σχολείων της πόλεως γνώρισαν, έμαθαν, είδαν και άκουσαν παραδοσιακά όργανα της Ανατολής, της Ελλάδας και της Δυτικής Ευρώπης, όπως ούτι, βιολί, κλαρίνο, σαντούρι κ.α. με τους μουσικούς του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» να εξηγούν την ιστορία τους καθώς και τα τεχνικά μουσικά χαρακτηριστικά.
Παραδοσιακά τραγούδια απέδωσε η ενοριακή χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημήτριου Κιλκίς «Ο Άγιος Νέστωρ» ενώ τους μικρούς μαθητές χαιρέτισαν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της διατήρησης και της συνέχειας «της ρωμέικης παράδοσης» και την αξία του πλούτου της καθώς και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Ραμπίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]