Ιερά Σύνοδος: Σεβόμαστε τα νέα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid test

Ελλάδα /

Συνήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι σέβεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι καταδικάζει ιερείς οι οποίοι κάνουν αντιεμβολιαστικά κηρύγματα αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να ελέγχει τα rapid test των πιστών και επομένως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Παράλληλα χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης» και όχι ζήτημα ορθής πίστεως.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Πολιτεία καλείται να αποφασίσει αν θα ελέγχει εκείνη μέσω της Αστυνομίας την είσοδο των πιστών στην εκκλησίες ή αν τελικά δεν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η σχετική ΚΥΑ, ανέφερε ότι η επίδειξη των rapid test είναι υποχρεωτική για να μπουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες στους ναούς.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου τονίζεται ότι «σταθερή θέση της Εκκλησίας είναι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Κάθε δε αντίθετη άποψη, ακόμα και Κληρικών, δεν εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία διοικείται και εκφράζεται επισήμως μόνο από την Ιερά Σύνοδο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]