Κοινωνία

Τιμά την στολή του και τον τόπο του ο Κιλκισιώτης αστυνομικός Γιώργος Μεζάρης

Αστυνομικός της ομάδας «Ζ» Θεσσαλονίκης χάρη στις γνώσεις και την εκπαίδευσή του στην παρχοή πρώτων βοηθειών ενήργησε ως «ο από μηχανής θεός» που εφαρμόζοντας τεχνική καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης έσωσε την ζωή νεογέννητου που προς στιγμήν έχασε τις αισθήσεις του «βυθίζοντας» σε απελπισία τους γονείς του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπερασπιστή τίμησε την στολή και το σώμα στο οποίο υπηρετεί και προσέφερε ένα «ζωντανό» φωτεινό παράδειγμα υπηρέτη της ζωής και ασφάλειας του πολίτη με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος αλλά και περίσσεια ανθρώπινη ευαισθησία συνδυάζοντας με άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση.

Το ιδιαιτέρως τιμητικό για τον τόπο είναι ότι το συγκεκριμένο όργανο ο 39χρονος αρχιφύλακας Γιώργος Μεζάρης είναι γέννημα-θρέμμα Κιλκισιώτης γόνος μιας από τις παλαιότερες οικογένειες του Κιλκίς.

Με την πράξη του αυτή ο συντοπίτης αστυνομικός ανέδειξε και την κοινωνική διάσταση της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας αυτήν δηλαδή που σφυρηλατεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη και συμπαράσταση του στα δύσκολα.

Για αυτό και το παράδειγμα του Κιλκισιώτη αρχιφύλακα Γιώργου Μεζάρη αξίζει να προβάλλεται προς μίμησιν.

Το περιστατικό
Το προαναφερθέν περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 22.5.19.

Το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τους γονείς του στην οδό Προξένου Κορομηλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στην συνέχεια ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν πρώτα οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ». Ο Γιώργος Μεζάρης έχοντας όπως αναφέρθηκε γνώσεις και εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών εφάρμοσε στο νεογέννητο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και κατάφερε να το επαναφέρει.

Πέντε λεπτά αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάστασή του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου η παροχή πρώτων βοηθείων από τον αστυνομικό στο νεογέννητο ήταν καθοριστική για να παραμείνει αυτό στην ζωή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα