Πολιτική

Γ.Γεωργαντάς: Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γίωργος Γεωργαντάς είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Κοτταρά. Στη συνάντηση παρίστατο ο διευθυντής ΟΣΕ, αρμόδιος για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μουρουδέλης.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε ότι η μελέτη για τη «Σύνδεση ΒΙ.ΠΕ. ΚΙΛΚΙΣ με το Υφιστάμενο Δίκτυο του ΟΣΕ.» συνολικού προϋπολογισμού 413,655 € (που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ) αναμένεται να παραδοθεί έως τον Ιούνιο του 2022.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΣΕ ενημέρωσε τον Γιώργο Γεωργαντά ότι έχει ήδη επιλεγεί και διασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του από διασφαλισμένους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9.000.000 € περίπου.

Το έργο αυτό αποτελεί αίτημα δεκαετιών της επιχειρηματικής κοινότητας του Κιλκίς και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση της ΒΙΠΕ με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων ενώ θα δημιουργηθούν διασυνδέσεις με λιμάνια και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]