Αρθρογραφία

Η γαλήνη συνεπάγεται χαμόγελα

γαληνη-χαμογελα-μαχητης-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Βρείτε τη γαλήνη στην καθημερινότητα σας. Αναζητήστε πράγματα και καταστάσεις που όχι απλά σας δίνουν ένα βήμα να ξεσπάτε, αλλά ένα βήμα να ηρεμείτε, σας προσφέρουν γαλήνη. Είναι μεγάλη υπόθεση, θεωρώ προσωπικά, η γαλήνη. Μέσα σε αυτή  συνυπάρχουν η ηρεμία, η αισιοδοξία, θετικότητα, η ελαφριά ψυχή και εν τέλει η υγεία. Η ψυχική και σωματική μας υγεία.

Και η γαλήνη έρχεται όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις ή με ανθρώπους που μαζί τους αισθανόμαστε περίπου σαν να είμαστε στο σπίτι μόνοι μας, νιώθουμε ασφαλείς και μπορούμε να μοιραστούμε σκέψεις με τον εαυτό μας που ποτέ δε θα εκτεθούν σε άλλους και δε θα κριθούμε για αυτές από κανέναν άλλον πέρα από τον ίδιο τον εαυτό μας.

Αυτές τις καταστάσεις και αυτούς τους ανθρώπους να βρίσκετε και να τους έχετε αν όχι στην καθημερινότητα σας, σίγουρα στο πρόγραμμα σας. Γιατί αυτοί είναι οι συμπορευτές σας, καθώς διασχίζετε το μονοπάτι προς τη γαλήνη. Εκείνοι είναι που θα σας κρατήσουν συντροφιά, θα σας υπενθυμίσουν να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν τον ξεχνάτε καμιά φορά, θα μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες, γνώσεις και σκέψεις και θα δημιουργηθούν συναισθήματα που θα σας δέσουν.

Να το αναζητάτε αυτό. Για το καλό σας. Και το δικό σας καλό είναι πάνω από κάθε καλό, όταν φυσικά δεν εμποδίζει το καλό του διπλανού σας έτσι; Η φροντίδα του εαυτού σας και η προσφορά σε αυτόν, των καλύτερων αγαθών, όχι μόνο εγωιστική δεν είναι αλλά αντιθέτως άκρως απαραίτητη. Μη ξεχνάτε, από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε ο μοναδικός άνθρωπος που είμαστε μαζί είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, κι αν δεν τα ΄χουμε καλά με αυτόν, δεν θα μπορέσουμε να τα έχουμε καλά με κανέναν άλλον.

Γαλήνη λοιπόν, ένα αγαθό που απαιτεί προσπάθεια και αφοσίωση, δουλειά με τον εαυτό μας και με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν. Κι αν αναρωτηθείτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής αν αξίζει ο κόπος να φτάσουμε στη γαλήνη, θυμηθείτε αυτό﮲ Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από τη καθαρή ψυχή και τον ήσυχο ύπνο. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να νιώθεις τη καρδιά σου γεμάτη και παράλληλα ανάλαφρη. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αναπολείς στιγμές και συναισθήματα που θα είναι κληρονομιά σου και θα μπορείς να ανατρέχεις σε αυτά σε όλη σου τη ζωή. Κάτι σαν το λεύκωμα που είχαμε μικροί κι όσοι το φυλάξαμε και πέσει τώρα στα χέρια μας καθώς μεγαλώνουμε και διαβάσουμε μερικές σελίδες του, θυμηθούμε πώς είχαμε νιώσει τότε που απαντούσαμε με τη καρδιά μας.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε εδώ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη