Πολιτική

Ενοχλεί το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η άρση αρμοδιοτήτων από τους δήμους

Την ενόχληση όλων των πτερύγων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς προκάλεσε τροπολογία του υπουργού εσωτερικών Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, με την οποία αφαιρούνται αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το θέμα απασχόλησε την πρώτη μετά την άρση μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊου «δια ζώης» συνεδρίαση της Πέμπτης 16.6.22.

«Δεν μας βρίσκει σύμφωνους», είπε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, προσθέτοντας: «Δεν κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι δεν θεωρούμε σωστό και ζητούμε να επιστραφούν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι αφαιρεθείσες αρμοδιότητες, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε πρώτος ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης: «Η απόφαση του ΥΠΕΣ, με την οποία αφαιρείται από τους επικεφαλής συνδυασμών να θέτουν θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως υποβαθμίζει την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ισοδυναμεί με πρόσθετη γενικότερη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από αυτήν.

Με την σειρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Φαχουρίδης αναφέρθηκε σε απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στηλίτευσε την τροπολογία Βορίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα