Γενικά

Εκπαιδευτική αποστολή του 3ου γυμνασίου Κιλκίς στην Ουγγαρία

Επίσκεψη στην πόλη Μπεκεστσάμπα της Ουγγαρίας αλλά και στην πρωτεύουσα της χώρας Βουδαπέστη πραγματοποίησε από τις 12 έως τις 18.5.19 το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+ – Be the change you want to see» («γίνει η αλλαγή που θέλεις να δεις»).

Την αποστολή συγκροτούσαν έξι μαθητές και δύο συνοδοί καθηγές.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«….Στις 12 Μαϊου συγκεντρωθήκαμε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχωρήσαμε γιά Βουδαπέστη και μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στην Μπεκεστσάμπα.

Την Δευτέρα 13.5.19 ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος με τις παρουσιάσεις των σχολείων, των πόλεων και των χωρών. Αμέσως μετά ακολούθησε περιήγηση στην πόλη.

Την Τρίτη 14 και την Παρασκευή 17.5.19 πραγματοποιήθηκαν υποδειγματικές διδασκαλίες ενώ τα απογεύματα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και τα παιδιά να συναναστραφούν με συνομηλίκους τους άλλων χωρών.

Την Τετάρτη 15.5.19 πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στην Βουδαπέστη και ξεναγηθήκαμε σε σημαντικά μνημεία της πόλης όπως το Κοινοβούλιο και τον Προμαχώνα των Ψαράδων.

Τέλος την Πέμπτη επισκεφθήκαμε την Γκυούλα, όπου περιηγήθηκαμε στο κάστρο Γκυουλάι Αλμάσυ Λατογκαροκοζποντ και ακολούθως πήγαμε στα Γκυουλάι Βαρφούρντα. Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Το Σάββατο 18.5.19 επιστρέψαμε γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις και ανυπομονησία γιά το επόμενο εκπαιδευτικό ταξίδι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]