Γενικά

Εκπαίδευση ανθρώπων τρίτης ηλικίας στην ψηφιακή τεχνολογία

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους προσφέρει το κέντρο διά βίου μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του δήμου Κιλκίς.

Δεκαπέντε πολίτες έχουν ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών.

Τα μαθήματα βασικών στοιχείων της πληροφορικής και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου και παραδίδονται στους εργαστηριακούς χώρους του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς τις βραδυνές ώρες.

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 25 ώρες και στα άμεσα οφέλη του συγκαταλέγονται η εξοικείωση των καταρτιζομένων με την ψηφιακή τεχνολογία και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορούν να τους φανούν χρήσιμες στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από το Κ.Δ.Β.Μ. του δήμου Κιλκίς με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης, και του ιδρύματος νεολαίας και διά βίου μάθησης του υπουργείου παιδείας & θρησκευμάτων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση”.

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]