Πολιτική

Πώς και που θα ψηφίσετε την Κυριακή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Ανακοινώθηκαν για τον νομό Κιλκίς εν όψει των εκλογών της Κυριακής 12.11.17 για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα εξής εκλογικά κέντρα:

Δήμος Κιλκίς

Δροσάτο: Αίθουσα Τσιραμπίδη κεντρική πλατεία

Χέρσο: Πολιτιστικό κέντρο, κεντρική πλατεία

Κιλκίς: Εργατικό κέντρο, Βυζαντίου 3

Μάνδρες: Κοινοτικό κατάστημα, κεντρική πλατεία

Μικρόκαμπος: Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, κεντρικό πάρκο

Δήμος Παιονίας

Πολύκαστρο: Πολιτιστικό κέντρο, Παλαιολόγου 3

Αξιούπολη: Πρώην δημοτικό κατάστημα, Ελευθερίας 21

Γουμένισσα: Κέντρο νεότητας, οδός καπετάν Γκόνου

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Ο β’ γύρος θα διενεργηθεί εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα αφορά στους δύο πρώτους υποψήφιους και νικητής θα είναι εκείνος που θα πλειοψηφήσει.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Πώς θα ψηφίσετε

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας ένα σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στη δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]