Πολιτική

Δ.Α.Σ.: Η κυβέρνηση εγκληματεί σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας

Οι πλειοψηφίες στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του δημοσίου στο Κιλκίς και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ επιβάλλουν «συνδικαλιστικό απαγορευτικό»!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χθες, 26 Νοεμβρίου, είχαμε την πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που στο στόχαστρο έβαζε τη διεκδίκηση μέτρων για τη λαϊκή υγεία, για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή, για μέτρα προστασίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας και την απαίτηση: να μην περάσει η νέα επίθεση των «ανατροπών του αιώνα», η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

Για ακόμα μία φορά οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, μαζί με τα κλαδικά ταξικά σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας στον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς του Κιλκίς, έδωσαν τη μάχη, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Κιλκίς για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, για τη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, στα Κέντρα Υγείας του νομού και τα αγροτικά ιατρεία, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με την έλλειψη ακόμα και μίας ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας σε ολόκληρο νομό, για τα σοβαρά προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, όπου δεκάδες μαθητές του Κιλκίς δεν έχουν τα μέσα για να έχουν πρόσβαση στο μάθημα, για τα προβλήματα με την ασφάλεια και την υγιεινή που θα αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί όταν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, με τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνται στις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, παράλληλα με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αύξηση του ωραρίου εργασίας, τη μείωση του μεικτού μισθού, το «μαχαίρι» ακόμα και σε ειδικές άδειες, τα «εντέλεσθε» των Υπουργείων, τις αυθαιρεσίες των διοικήσεων στο δημόσιο.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Δυστυχώς, αντί για συναγερμό, επικρατεί «σιγή ασυρμάτου»!

Με διάφορες δικαιολογίες βγαλμένες από τα συρτάρια της κυβερνητικής προπαγάνδας, ή με παντελή αδιαφορία και καθυστερήσεις, ακόμα και για να πραγματοποιηθούν ΔΣ, δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση να συνεχίζει το έργο της.

Να συνεχίζει να δίνει εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ, σε επιχειρηματίες της Ιδιωτικής Υγείας, να επιδοτεί, να φοροαπαλλάσει, να στηρίζει βιομήχανους και μεγαλεμπόρους, να μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία για το 2021, να αυξάνει τη φορολογία για το λαό την επόμενη χρονιά, να περνάει αντιλαϊκούς νόμους που ανατρέπουν τις κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα όπως είναι το 8ωρο και η κοινωνική ασφάλιση, την ώρα που δεν έχει δώσει ένα ευρώ για τα Νοσοκομεία και για τα Σχολεία εδώ και 8 μήνες και ενώ ο κίνδυνος του ιού είναι ακόμα μπροστά μας.

Η σιωπή τους πλέον είναι εκκωφαντική!

  • Ακόμα και μία ανακοίνωση τη βγάζουν μετά από πίεση και πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, και αν τη βγάλουν.
  • Δεν κουνάνε το μικρό τους δαχτυλάκι για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, για να οργανώσουν τον αγώνα απέναντι σ’ αυτά που ζούμε και που έχουμε μπροστά μας.
  • Αρνούνται να καταγγείλουν την κυβερνητική πολιτική που ασκείται σε βάρος των εργαζόμενων στο Δημόσιο, αλλά και σε βάρος του υπόλοιπου λαού, των γονιών, των μαθητών, να αναδείξουν τα πάμπολλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στα Νοσοκομεία, στα Σχολεία, στις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας.
  • Η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο στήριγμα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής της στο Κιλκίς, από τέτοιους συνδικαλιστές, όταν τους ακούς να λένε ότι «τώρα δεν είναι ώρα για αγώνες», «τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» ή στην καλύτερη περίπτωση «και εμάς δεν μας αρέσει η κατάσταση αλλά τι να κάνουμε;», φτάνοντας ακόμα και στο προκλητικό «οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα», πετώντας το μπαλάκι στους συναδέλφους, όπως ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση με το αφήγημα τα «ατομικής ευθύνης».
  • Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους – τους οποίους υποτίθεται εκπροσωπούν – και όχι απέναντι στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις.

 

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να μας σταματήσει να παλεύουμε και να διεκδικούμε!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο άθλιος τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας, για να νομοθετήσει μέτρα που θα γονατίσουν τον λαό, πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει να πάρει απάντηση η ολομέτωπη επίθεσή της στην υγεία του λαού, στη μόρφωση των παιδιών, στα δικαιώματά μας, στις ζωές μας.

Οι εκλεγμένοι και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο συνεχίζουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μη μείνει κανένας μόνος και αβοήθητος, ώστε να οργανώσουμε τους αγώνες και τη διεκδίκηση.

Όμως το κύριο είναι να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους, τμήμα το τμήμα, σχολείο το σχολείο, υπηρεσία την υπηρεσία, να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, να δυναμώσουν τη φωνή τους με κάθε μέσο και τρόπο μπαίνοντας στον αγώνα για να αλλάξουν το συσχετισμό στα Σωματεία του Κιλκίς, που τελικά μόνο εμπόδιο μπαίνουν στις ανάγκες των εργαζομένων, αντί να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η χθεσινή απεργία, και οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, μαζί με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αλλού, απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να τα καταφέρουν στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και πλάι με τους συνδικαλιστές που μπαίνουν μπροστά στη μάχη και δεν κρύβονται.

Η κυβέρνηση έσπασε ξανά τα μούτρα της! Η πανελλαδική επιτυχία της χθεσινής απεργίας, έστειλε το πρώτο μήνυμα. Δε θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να «λογαριαστούμε μετά».

Η χθεσινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας ως μέρα γενικής απεργίας που σε συνθήκες πανδημίας μπήκαν μπροστά τα αιτήματα για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας από τη μανία των εκμεταλλευτών. Ενώθηκαν οι φωνές μας με τις φωνές των εργαζομένων σε άλλες χώρες που αυτές τις μέρες απεργούν και κινητοποιούνται.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Βάζουμε απαγορευτικό στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα