Πολιτική

Δήλωση του υποψ. βουλευτή Γ.Αναστασιάδη του ΚΙΝΑΛ για την Διάσκεψη του Βερολίνου

Ο αποκλεισμός της χώρας μας από την Διάσκεψη του Βερολίνου σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.

Η χώρα μας όφειλε να έχει παρουσία και λόγο στην Διάσκεψη αυτή μιας και η κυβέρνηση της Τρίπολης υπέγραψε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία διεκδικώντας αμφότεροι μέσω αυτής της συμφωνίας τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το γεγονός αυτό εμπλέκει αυτομάτως την χώρα μας και την καθιστά άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα ως προς την επίλυση του Λιβυκού ζητήματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο κύριος Μητσοτάκης έχουν τεράστιες ευθύνες για την μη συμμετοχή της χώρας μας στην διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου. Η αβελτηρία αυτή στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής ενισχύει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί μόνη της απέναντι στην Τουρκία και τα μνημόνια που υπέγραψε με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, υπεύθυνη και εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική με προληπτική και στοχευμένη διπλωματική δραστηριοποίηση, με ενίσχυση όλων των σχημάτων συνεργασιών που οικοδομήθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, με άμεση και ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών ενόπλων δυνάμεων και οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα εκπέμψει και ένα μήνυμα προς όλους ότι αποτελεί ισχυρό παράγοντα της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να αγνοείτε από κανέναν.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από την πρώτη στιγμή να γίνει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να διαμορφωθεί εθνική γραμμή και σχέδιο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας και να σταλεί ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, έτοιμος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

*Υποψήφιος βουλευτής νομού Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη