Κοινωνία

Δικαιολόγησε πλήρως τον τίτλο της η καθ’ όλα επιτυχής «Συναυλία Αγάπης»

Μια όμορφη βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης 13.7.16, στην συναυλία αγάπης που συνδιοργάνωσαν η ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό σύνολο “Πόλις”.

Αντί εισιτηρίου οι ακροατές-θεατές πρόσφεραν είδη τροφίμων και ατομικής καθαριότητας ώστε να στηρίξουν τις δομές της φιλανθρωπικής δράσης της ΙΜΠΚ όπως τα συσσίτια και τα ενοριακά παντοπωλεία που διανέμουν τετρακόσια δέματα τροφίμων τέσσερες φορές το χρόνο και την παροχή υλικών στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς.
Οι ερμηνευτές και οι μουσικοί του συνόλου του «Πόλις» απέδωσαν αριστοτεχνικά ποιοτικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως Τσιτσάνη, Λοΐζου, Χατζηδάκι, Πλέσσα κ.α. υπό τη σεμνή διεύθυνση του Προέδρου του Συλλόγου και μαέστρου Νίκου Σπυρλιάδη ενώ ενδιάμεσα στις μουσικές ενότητες η φιλόλογος Μελίνα Μιχαηλίδου διάβασε κείμενα αφιερωμένα στην αγάπη.

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους, που έρχονται μετά τις ευχαριστίες μου προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, ο οποίος μας επεφύλαξε μια ωραιότατη βραδιά προκειμένου να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο μας και στα μάτια όλων σας βλέπω ότι η αγάπη και η ελπίδα ζει, και ζει γιατί αγαπάμε τον Θεό και τον άνθρωπο και αυτή η προσέγγιση του Θεού με τον άνθρωπο είναι ο παράδεισος εν αντιθέση με την απομάκρυνση που αποτελεί την κόλαση» είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ απονέμοντας το μετάλλιο της ΙΜΠΚ με τους πολιούχους Α.Πέντεκαιδεκα Μάρτυρες στον κ. Σπυρλιάδη για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη του στο πολυσχιδές έργο της ΙΜΠΚ.
Την εκδήλωση, της οποίας την διοργανωτική μέριμνα είχε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος, άνοιξε ο θεολόγος Χρήστος Καναρόπουλος, συνεργάτης της ΙΜΠΚ και το μουσικό πρόγραμμα παρουσίασε το μέλος του «Πόλις» Ζωή Τζίμητρα.

Την υποστήριξαν δε μέλη του πολιτιστικού συλλόγου κατοίκων Μ. Βρύσης, του πολιτιστικού συλλόγου «Ακρίτες» Επταλόφου, του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Πικρολίμνης, των Προσκόπων του Κιλκίς, του τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς. με την αρωγή του δήμου Κιλκίς και της ΑΛΟΥΜΥΛ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]