Ελλάδα

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Μπογδάνος μετά τις αναφορές σε κομμουνιστές και εμφύλιο

Η διαγραφή του «γαλάζιου» βουλευτή ήρθε μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις απαράδεκτες αναφορές του από το βήμα της Βουλής.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.»

Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας–Γαλλίας στη Βουλή, ο Κ. Μπογδάνος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΚΚΕ, παραθέτοντας μεταξύ άλλων φράση του Γ. Γρίβα της δωσιλογικής οργάνωσης “Χ” και αργότερα της ΕΟΚΑ Α’ και Β’.

«Ο Γρίβας έλεγε, έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές», ήταν η φράση του βουλευτή, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και του Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αναφορά του Θοδωρή Δρίτσα για τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε «τελετή μίσους» στο Βίτσι, ο τελευταίος επανήλθε παραθέτοντας τα ονόματα στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαν στην εν λόγω τελετή. Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…».

Τότε έλαβε τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απευθυνόμενος σε αυστηρότατο ύφος στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ανέφερε:«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Κυβερνητικές πηγές: Είχαμε προειδοποιήσει
«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.»

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την διαγραφή Μπογδάνου.

«Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», σημειώνουν ακόμα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]