Δέσμευση Γ.Γεωργαντά γιά ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Τούμπας

Πολιτική /

Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε την Δευτέρα 22.11.21, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, τον υπό διαμόρφωση αρχαιολογικό χώρο κοντά στον αστικό και τον αγροτικό χώρο της Τούμπας, οκτώ χιλιόμετρα βορείως της αρχαίας Ευρωπού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Ο κ.Γεωργαντάς ξεναγήθηκε στα μνημεία της έως τώρα άγνωστης στο ευρύ κοινό αρχαίας πόλης από την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη, ενώ ενημερώθηκε γιά την εξέλιξη της ανασκαφικής έρευνας και την πορεία των εργασιών προστασίας και ανάδειξης των δύο ταφικών τύμβων και του περιβάλλοντος χώρου τους.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να επιτευχθεί αμέσως και αποτελεσματικώς ο κοινός στόχος της δημιουργίας ενός σύγχρονου επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου στην τοποθεσία, ο οποίος θα κοσμήσει την Κεντρική Μακεδονία και θα συντελέσει στην ανάδειξη του νομού Κιλκίς σε πρώτης γραμμής αρχαιολογικό και πολιτισμικό προορισμό».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]