Γενικά

Ασφάλεια στο διαδίκτυο θέμα εκδήλωσης στο 1ο δημ.σχολείο Κιλκίς


Η ασφάλεια στο διαδίκτυο υπήρξε το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20.3.15 στο 1ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα σχολεία της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Κιλκίς, ο σχολικός σύμβουλος Πάρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε και το σχολείο μας, το 1ο ολοήμερο δημοτικό Κιλκίς, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για να ενημερώσει τους μαθητές των δ΄, ε΄, στ΄ τάξεων για το σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο των δράσεων του θεματικού δικτύου « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο οποίο συμμετέχει και η σχολική μονάδα μας.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανά τάξη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση όπου έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους συνειδητοποιώντας ότι το διαδίκτυο αποτελεί πράγματι ένα «εργαλείο» για πληροφόρηση και ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, κρύβει όμως και πάρα πολλούς και σοβαρούς κινδύνους τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν και να τους αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Η ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο δεν περιορίστηκε μόνο στους μαθητές μας, αλλά δόθηκε η ευκαιρία και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Σχολείο μας το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2015 με ομιλητές τον σχολικό σύμβουλο Πάρη Παπαδόπουλο, το στέλεχος της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς Μάξιμο Κουζουκίδη και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου Αλέξανδρο Τελλίδη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διευθυντής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Κωνσταντίνος Ραμπίδης.

Οι ομιλητές επισήμαναν την συνεχώς αυξανόμενη (και από πολύ μικρή ηλικία) χρήση των ηλεκτρονικών και «έξυπνων» συσκευών με παράλληλη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να τα προστατεύσουν δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για ασφαλή «πλοήγηση». Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ανάπτυξης και καλλιέργειας σχέσης επικοινωνίας γονέων – παιδιών ως βασικότατο μέτρο προστασίας απέναντι στη χρήση του διαδικτύου. Οι παρουσιάσεις των εισηγητών «καθήλωσαν» τους παρευρευθέντες, προβληματίζοντας παράλληλα, ενώ στο τέλος υπήρξε και χρόνος για συζήτηση και τοποθετήσεις.

Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούμε θερμότατα τους ομιλητές κ.κ. Πάρη Παπαδόπουλο, Μάξιμο Κουζουκίδη και Τελλίδη Αλέξανδρο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την εξαιρετική παρουσίασή τους.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίησή της, καθώς και τον σύλλογο γονέων του σχολείου που επιμελήθηκε τον μπουφέ της εκδήλωσης.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]