Ελλάδα

Απλήρωτοι λογαριασμοί: «Πανδημία» σκότους με πάνω από 1.000 διακοπές ρεύματος καθημερινά

Σε χιλιάδες διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών των καταναλωτών προχωρούν άμεσα οι πάροχοι ενέργειας «βυθίζοντας» στο σκοτάδι νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, μετά την… άτυπη περίοδο χάριτος που υπήρξε τις ημέρες του Πάσχα από σήμερα, Τετάρτη, άρχισαν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN, ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ Κ. Μανιάτης έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα.

«Στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σε εβδομαδιαία βάση έχουμε 1.200 αιτήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις και στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα», τονισε.

«Άρα είμαστε γύρω στις 1.100 διακοπές ημερησίως» εξήγησε ο ίδιος.

Βέβαια την ίδια στιγμή, εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις.

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν συντονισμένες προσφυγές και εξώδικα διαμαρτυριών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Περισσότερα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]

Δείτε ακόμα