Αθλητισμός

Το οικονομικό “ακινητοποιεί” τον Εύαθλο Πολυκάστρου!

Επί επτά περιόδους απετέλεσε την κορυφαία καλαθοσφαιρική ομάδα του νομού.

Τις τελευταίες τέσσερις συμμετέσχε με επιτυχία στο πρωτάθλημα γ΄εθνικής κατηγορίας, ανανεώνοντας την παραμονή του για πέμπτη, και έτσι πέρασε στην δεύτερη θέση της κατάταξης των ομάδων του νομού με τις περισσότερες παρουσίες στον χώρο των εθνικών κατηγοριών.

Φαίνεται, όμως, ότι η προσπάθεια αυτή δεν βρήκε την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση, όσον αφορά στην οικονομική και γενικώς υλική υποστήριξη από ανάλογους φορείς.

Έτσι, το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος έγινε… αβάστακτο, εξ αιτιίας της συνεχιζομένης οικονομικής κρίσεως, με επακόλουθο οι άνθρωποι του Ευάθλου να “σηκώσουν τα χέρια” και συνέπεια το αξιόμαχο καλαθοσφαιρικό συγκρότημα του Πολυκάστρου να… “ακινητοποιηθεί”, μη δυνάμενο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και την νέα αγωνιστική περίοδο.

Με μια δραματική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ο σύλλογος γνωστοποίησε την σχετική απόφαση, αφήνοντας “παράθυρο” σε εγχείρημα μελλοντικής επανόδου στον χώρο των εθνικών κατηγοριών, εφ΄όσον υπάρξουν συνθήκες που θα καταστήσουν εφικτό αυτόν τον αντικειμενικό σκοπό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ένας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος προφανώς ανοίγει. Μετά από πορεία ετών ιδιαιτέρως τα τελευταία επτά με άνοδο και καθιέρωση στην γ΄ εθνική κατηγορία για τέσσερα χρόνια, και περίπου 45 νίκες συνολικώς, δυστυχώς ο Εύαθλος Πολυκάστρου αδυνατεί να συμμετέχει περαιτέρω σε αυτήν την κατηγορία.

Οι λόγοι πολλοί, που θα εκτιμηθούν αναλυτικώς αργότερα.

Ενδεικτική η απαξίωση του αθλήματος από την ομοσπονδία και η μετακυληση των οικονομικών υποχρεώσεων στυγνά και μόνο στις ομάδες με δυσβάσταχτα βάρη (ενδεικτικώς ένας αγώνας στην έδρα του σωματείου κοστίζει περίπου 350 ευρώ έξοδα διαιτητων, γραμματείας κλπ), ένας όμιλος με τεράστιες μετακινήσεις (Λευκάδα, Κέρκυρα, Αγρίνιο κλπ) όταν ο άλλος όμιλος της Θεσσαλονίκης έχει περίπου εννέα μετακινήσεις εντός της συμπρωτεύουσας.

Ακόμη η οικονομική πίεση σε έναν νομό που είναι σίγουρα ουραγός είχε και αυτό τις συνέπειες του.

Το “ταξίδι” όμως συνεχίζεται διότι τον Εύαθλο τον αγάπησε σχεδόν ολη η αθλητική κοινωνία της περιοχής και του νομού γενικότερα και όταν αυτό είναι δυνατό το μέλλον είναι ευοίωνο.

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους αγωνίσθηκαν, καθοδήγησαν, συμμετείχαν, πάλεψαν, πόνεσαν, δάκρυσαν, χάρηκαν , απόλαυσαν τον ΕΥΑΘΛΟ μας.

Εις το επανιδείν”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα