Αθλητισμός

«Γαντζώθηκαν» στην κορυφή οι παγκορασίδες του Αίαντος

Ανταπέδωσε στον Πιερικό με το ίδιο «νόμισμα» στην Κατερίνη, αντισταθμίζοντας με νίκη την ήττα στον αγώνα του Κιλκίς, ενώ συγχρόνως απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας μαζί του, καθώς τον νίκησε στην έδρα του με 3-1 σετ, ενώ είχε ηττηθεί από αυτόν εντός έδρας με 3-2.

Έτσι, ο Αίας Κιλκίς έκανε το αποφασιστικό «βήμα» για την κατάκτηση της πρωτιάς στον προκριματικό όμιλο του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος ΚΔ Μακεδονίας παγκορασίδων, στον οποίο αγωνίζεται διεκδικώντας με αξιώσεις όχι μόνο την πρόκριση στην τελική φάση αλλά και την διεκδίκηση μεταλλίου, με βάσιμες πιθανότητες και για τον τίτλο.

Με την απόδοσή τους σ’αυτόν τον αγώνα οι νεαρές πετοσφαιρίστριες του Αίαντος έδειξαν, ότι συγκροτούν ομάδα που πληροί τις προϋποθέσεις επίτευξης αυτού του αντικειμενικού σκοπού.

Εκεί, όπου πλειοδότησαν, ήταν ο τομέας της ψυχολογίας, καθώς δεν φάνηκε να τις επηρεάζει ούτε το «βάρος» της εντός έδρας ήττας του πρώτου γύρου ούτε η επικράτηση των γηπεδούχων στο πρώτο σετ ύστερα από σχεδόν αμφίρροπη αναμέτρηση, που κρίθηκε «στις λεπτομέρειες» στους τελευταίους πόντους.

Αντιθέτως, από την έναρξη του δευτέρου φανέρωσαν περίσσευμα αποφασιστικότητα και αντέδρασαν από εκεί και πέρα με συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς, επιβάλοντας την βούλησή του.
Έτσι, ο Αίας αντιμετώπισε αποτελεσματικώς κάθε αντίδραση του Πιερικού και έφτασε δικαιότατα στην ισοφάριση, στο δεύτερο σετ και στην άνετη επικράτηση στα άλλα δύο.

Τα σετ:
25-20, 23-25, 19-25, 18-25.
Η σύνθεση:
Στ.Κώστογλου, Ποπονίδου, Σεχάι, Καντίδου, Σοφ.Κώστογλου, Λαμπριανίδου (αε), Μαρουλάσοβα, Γεωργιάδου, Εμμανουηλίδου.
ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Με 3-0 επί της Νίκης Αιγινίου

Στην κορυφή του προκριματικού ομίλου του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος ΚΔ Μακεδονίας «γαντζώθηκε» ο Αίας Κιλκίς.

Το κιλκισιώτικο συγκρότημα συνέχισε την πορεία του με εντός έδρας νίκη επί του αντίστοιχου της … Νίκης Αιγινίου, με 3-0 σετ, αυτήν την φορά χωρίς να ικανοποιήσει όπως στον νικηφόρο αγώνα του στην Κατερίνη επί του Πιερικού.

Η απόδοσή του παρουσίασε διακυμάνσεις:

Σταθερό και συγκεντρωμένο στο πρώτο σετ, με επακόλουθο την άνετη επικράτηση,διαστήματα με αρκετά λάθη και κενά στην αυτοσυγκέντρωση, αλλά ψυχολογικώς ανεπηρέαστο στο δεύτερο, έτσι που να φτάσει και πάλι στην επικράτηση, και «εκρηκτική» αρχή και απόκτηση σημαντικού προβαδίσματος στο τρίτο, που του προσέφερε την δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των παικτριών, με ξεκούραση βασικών, για να τριτώσει την επιτυχία πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα του σετ.

Πάντως, για άλλη μια φορά η συνολική «εικόνα» του Αίαντος ενίσχυσε την πεποίθηση όσων γνωρίζουν την ομάδα, ότι αυτή έχει δυνατότητες να διακριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Η σύνθεση:
Στ.Κώστογλου, Ποπονίδου, Σεχάι, Καντίδου, Σοφ. Κώστογλου, Λαμπριανίδου (αε), Μαρουλάσοβα, Βαμβάκα, Εμμανουηλίδου, Γεωργιάδου, Δελητζάκη, Σιδηροπούλου, Γρηγοράκη, Καναρίδου.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 14-5-17, 12.00, Άτλας Κιλκίς-Αίας Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]