Αθλητισμός

Έντονο «παρών» έδωσε ο «Α.Ευγένιος» στον διεθνή Μαραθώνιο «Μ.Αλέξανδρος»

Στον 11ο διεθνή μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετέσχε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» με την ομάδα του «Τα Καβουράκια».
Την ομάδα συγκροτούσαν μέλη και φίλοι του συλλόγου που στηρίζουν το έργο του και υποστηρίζουν ότι η πρόληψη σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα όσον αφορά στην υγεία σώζει ζωές.

Οι δρομείς των 10000μ. και 5000μ. που συμμετέσχαν, απόλαυσαν τις διαδρομές και αυτό φάνηκε στα χαμόγελα της ικανοποίησης που απεικονίζονταν στα πρόσωπά τους μετά τον τερματισμό παρ’ όλη την κούραση. Η χαρά της συμμετοχής σε έναν δυναμικό αγώνα στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού αποδεικνύεται με τις αυξανόμενες συμμετοχές κάθε χρόνο. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και των ξένων δρομέων και φυσικά όλων αυτών που επιλέγουν να λάβουν μέρος περπατώντας την ημέρα εκείνη, συντελούν ώστε η πόλη της Θεσσαλονίκης να γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή αλλά και η Μακεδονία με την ιστορική Πέλλα να διατηρεί την αίγλη της και να αποδεικνύει την ελληνικότητά της ακόμη και στους πιο επιτήδειους που την αμφισβητούν.
Η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων είναι έκδηλη όχι μόνο γιατί βαδίζουν, τρέχουν και αγωνίζονται αλλά επειδή ταυτόχρονα διακατέχονται και από ένα αίσθημα υπερηφάνειας ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου του οποίου το όνομα φέρει ο αγώνας εδώ και ένδεκα χρόνια από τότε που καθιερώθηκε και ευτυχώς δεν μπορεί να το διεκδικήσει κανένας «φίλος» γείτονας.

«Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας ευχαριστεί όλες και όλους που επέλεξαν στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο να αγωνιστούν χωρίς «ταμπού» με την ομάδα «Τα Καβουράκια» αλλά και όσους ενώ δήλωσαν συμμετοχή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος για προσωπικούς ή τεχνικούς λόγους», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

«Οι δράσεις συνεχίζονται τόσο σε επίπεδο ενημερώσεων με ομιλίες σε όλο τον νομό όσο και με συμμετοχή σε τοπικές αλλά και εκτός ορίων εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να προάγουν τον πολιτισμό ο οποίος φυσικά προϋποθέτει ψυχική και σωματική υγεία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]