Αρθρογραφία

Υποψήφιος 101 – Μέρος 2ο

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Τι νομίζατε; Έτσι με πέντε συμβουλές θα σας άφηνα να κατέλθετε στις εκλογές. Όχι δα! Έχει ψωμάκι η υπόθεση και για αυτό θα συνεχιστούν οι πολύ χρήσιμες συμβουλές μου ώστε να πετύχετε το πολυπόθητο, να σας ψηφίσει το χωριό σας.

ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ. Ναι ξέρω δεν είναι δικό σας λάθος που το έκανε έτσι η εταιρία που το ανέλαβε ή το ξαδερφάκι που ξέρει από γραφιστικά, είναι δικό σας λάθος όμως που πληρώσατε για αυτό. Αν έχει ορθογραφικό η κάρτα σας, συγγνώμη αλλά δεν είστε κατάλιλως για τη θέση. Είδατε τι σκάρωσα εκεί ε; Είναι δυνατόν να έχει λάθη κάτι που προορίζετε για ανθρώπους που δεν σας ξέρουν; Όχι μόνο θα σας μάθουν από ένα βιογραφικό αλλά μέσω αυτού καλείστε να τους πείσετε και να σας ψηφίσουν έναντι άλλων. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να έχει το παραμικρό λάθος έτσι;

Μην λέτε τα κακά των αντιπάλων σας. Δεν ψάχνω τον μονόφθαλμο ανάμεσα σε τυφλούς ή μάλλον για να είμαι και περισσότερο ρεαλιστής, δεν θέλω να ψάχνω τον λιγότερο κακό. Θέλω να μου πείτε τα δικά σας καλά. Τι έχετε εσείς να προσφέρετε, ποιες είναι οι δυνατότητες και ποια τα δυνατά σας σημεία που θα με κάνουν να σας ψηφίσω. Μην ξεχνάτε ότι η ψήφος είναι θετική. Αν ήταν αρνητική θα ψήφιζα ποιος θέλω να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο κάθε βδομάδα και στο τέλος θα έμενε ο δήμαρχος, σαν το μπιγκ μπραδερ ένα πράγμα.

Μην βγαίνετε με σταυρωμένα τα χέρια στις φωτογραφίες που βάζετε στο προεκλογικό υλικό σας, εκτός αν θέλετε να μας πείτε πως θα είστε ως αιρετός/ή την επόμενη των εκλογών. Σηκώστε μανίκια, βάλτε το σακάκι στην πλάτη, δείξτε με το δάχτ…ΟΧΙ εντάξει, τα έχει κάνει όλα πριν από εσάς ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Βρείτε μια δική σας στάση τέλος πάντων, όλα εγώ πια; Α! Και δε χρειάζεται να φοράτε κοστούμια – ταγέρ αν δεν έχετε καν στη ντουλάπα σας. Δεν θέλουμε να σας δούμε όπως ήσασταν στο γάμο ή την ορκωμοσία σας, θέλουμε να δούμε εσάς όπως θα σας βλέπουμε, ελπίζοντας ότι θα σας βλέπουμε, όλη την υπόλοιπη τετραετία.

Και τέλος, μπορεί προσωρινό αν υπάρξει και τρίτο μέρος δεν ξέρω δεν υπόσχομαι, μην αφήνεται φακέλους με σταυρωμένα ψηφοδέλτια σε οικοδομές. Κανείς δε θα βρει τον φάκελο και θα πει «ε μπράβο μωρέ τον άνθρωπο με σκέφτηκε και έβαλε σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο γραμματοκιβώτιο μου, θα τον ψηφίσω!». Ακόμη κι όταν έρχεται κάποιος και σας ζητάει ψηφοδέλτια να του τα δίνετε ξεχωριστά, πάνε και τα ρίχνουν τέσσερα τέσσερα μωρέ οι γλυκούλιδες άνω των -όντα.

Με ευχές για καλή επιτυχία θα κλείσω το παρών κείμενο κι αν θέλετε κι άλλες συμβουλές, ξέρετε που θα με βρείτε.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ – ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ

Η Εορτή της Πεντηκοστής – Γενικά Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δέκα ημέρες μετά […]

Δείτε ακόμα