Αρθρογραφία

Χρονιά των… αργιών

2016-xronos-argies-maxitisΣκέφτηκα «καινούργια χρονιά ήρθε, να μην την υποδεχτούμε με ένα κείμενο;». Μην μας πει και αφιλόξενους. Έφυγε ο παλιός δυοχιλιαδεσδεκαπέντες και ήρθε ο καινούργιος ο μεγαλύτερος διότι είναι και δίσεκτος δυοχιλιαδεσδεκαέξης.

Μια χρονιά από την οποία έχουμε πολλές απαιτήσεις, και φαίνεται ότι κάποια χατίρια θα μας τα κάνει! Από πού το συμπεραίνω; Μα από τις αργίες – τριημεράκια φυσικά! Ελάτε τώρα. Και εσείς όταν μπαίνει η χρονιά κοιτάτε πότε πέφτουν οι επίσημες αργίες και γιορτές, για να δείτε τι μπορείτε να βολέψετε εκείνες τις μέρες. Ε λοιπόν το 2016 έρχεται γεμάτο από αργίες, που φτιάχνουν τριημεράκια, τόσες όπου άνετα το χαρακτήριζες και αργόσχολο!

Επίσης, εκτός από τη μια παραπάνω ημέρα που η χρονιά αυτή έχει, έχει και κάτι ακόμη περίεργο: Η Πρωτομαγιά φέτος δεν θα «πέσει»… 1η Μαΐου. Ναι μη γελάτε καθόλου. Λόγω του Πάσχα, η Πρωτομαγιά θα μεταφερθεί την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 του Μάη.

Μετά από την χρονιά που έφυγε όπου είχε τα πάντα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, εντός και εκτός συνόρων νομίζω πως ό,τι και να μας φέρει το 2016 θα είναι λίγο. Μπορεί και να το ευχόμαστε κιόλας. Διότι όταν βιώνεις τόσα γεγονότα μέσα σε έναν χρόνο, ελπίζεις ότι μετά από τέτοια φουρτούνα θα ηρεμήσουν τα πράγματα. Αυτή νομίζω, ότι είναι και η επιθυμία των περισσοτέρων εξ ημών. Να έχουμε μια χρονιά πολιτικώς και κοινωνικώς ήρεμη και να μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε την χώρα μας σε λίγο καλύτερη κατάσταση από αυτήν, στην οποία έως τώρα βρίσκεται.

Έχουμε και μεγάλα αθλητικά γεγονότα φέτος, όπως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Ελπίζω αυτά τα γεγονότα να αποτελέσουν αφορμή για να υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και να παύσουν πηρά και αψιμαχίες μεταξύ κρατών με θύματα κυρίως αθώους ανθρώπους.

Σε προσωπικό επίπεδο βάλτε τους στόχους σας. Όχι μεγάλους και ανέφικτους, αλλά μικρούς στόχους που η επίτευξη τους θα σας γεμίσει χαρά και ο απολογισμός στο τέλος της χρονιάς θα σας βρει με θετικό πρόσημο. Ο υποφαινόμενος εύχεται υγεία και τύχη σε όλους τους αναγνώστες του «Μαχητή». Να φροντίζεται τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν και να περνάτε όμορφες στιγμές οι οποίες θα γίνουν οι καλύτερες αναμνήσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]