Αρθρογραφία

Τα μεγάλα συναισθήματα κρύβονται σε μικρά πράγματα

Ήδη όσοι έχετε κάνει ένα περίπατο κοιτώντας βιτρίνες καταστημάτων ή πήγατε σε μεγάλα σουπερ μάρκετς καθώς και ζαχαροπλαστεία θα έχετε πάρει τη πρώτη χριστουγεννιάτικη γεύση.

Στολισμένα καταστήματα με ταράνδους, Άϊ Βασίληδες και χιονάνθρωπους καθώς και δέντρα σε όλα τα χρώματα πλέον, κοσμούν βιτρίνες και αποτελούν μια όμορφη νότα στη μουντάδα του καιρού και του Νοεμβρίου. Μπορεί να μην μπορούμε πολλά από αυτά να τα έχουμε στο σπίτι μας αλλά και μόνο που ομορφαίνουν το περιβάλλον που κινούμαστε, θέλουμε να τα βλέπουμε και να μας αλλάζουν τη διάθεση.

Το ίδιο και στα σουπερ μαρκετς. Εκεί που ψωνίζουμε κασέρια και σαλάμια ή κάνουμε τη βόλτα μας κοιτώντας τα ράφια, η απλή αυτή καθημερινότητα γίνεται πιο απολαυστική καθώς στα ηχεία παίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Και μόνο ένα νεράκι να πάρουμε σίγουρα η βόλτα μετά μουσικής θα μας αλλάξει τη διάθεση.

Και εκεί είναι που κρύβονται τα μεγάλα συναισθήματα. Σε αυτά τα τόσο μικρά πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω τα αισθάνεστε και εσείς. Μπορεί κάποιοι να σκέφτεστε ότι θα ήταν όμορφο να μπορούμε να απολαύσουμε όλα αυτά τα αγαθά που βλέπουμε αλλά λόγο οικονομικής δυσκολίας να μη μπορούμε και αυτό να σας στεναχωρεί. Δε θα έπρεπε. Γιατί το θέμα είναι να νιώσουμε τα συναισθήματα και να μπούμε στο ευχάριστο κλίμα μοιράζοντας τη στιγμές με αγαπημένους μας ανθρώπους.

Το να κοιτάμε και να εξαρτόμαστε από τα υλικά αγαθά θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα συναισθήματα που μπορεί να μας προσφέρουν τα πιο απλά πράγματα, όπως αυτά που προανέφερα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την εποχή που σαν παιδιά και εμείς λέγαμε τα κάλαντα και μαζεύαμε πενηντάλεπτα. Σε μια στάση μας, σε κάποιο μαγαζί μας έδωσαν ένα μελομακάρονο. Μπορεί να μαζεύαμε χρήματα για να πάρουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι αλλά εκείνη τη στιγμή και ενώ έξω ήταν μπόλικο το χιόνι απόλαυσα το μελομακάρονο τόσο πολύ. Ήταν η ζεστή χειρονομία και το κλίμα της ημέρας που έκανε το μελομακάρονο ένα από τα πιο νόστιμα που έχω γευτεί.

Αυτό είναι και το ζητούμενο των γιορτών. Να μοιραστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε συναισθήματα και συμβολικά πράγματα που θα μας κάνουν να θυμόμαστε τις στιγμές αυτές για πάντα.

Περισσότερα

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας