Αρθρογραφία

Χριστούγεννα και φέτος

χριστούγεννα-μάσκες-πανδημία-μαχητής-κιλκίς

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Αποφάσισα να ξεφύγω από την τοξικότητα των ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν και επιβαρύνουν με τη συμπεριφορά τους την κοινωνία την οποία ζουν και να γράψω μερικές σκέψεις μου, να καταθέσω συναισθήματα που μου δημιουργούνται, βλέποντας τα πρώτα λαμπάκια στις βεράντες των σπιτιών καθώς και τα πρώτα δέντρα να στολίζονται και να ποζάρουν όμορφα και φωτεινά στα κοινωνικά δίκτυα των φίλων και γνωστών μου.

Και χαίρομαι. Ίσως είναι και χαρμολύπη αλλά σίγουρα η χαρά είναι μεγαλύτερη από το όποιο συναίσθημα λύπης με πιάνει καθώς ξέρω πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Δεν θα μπορώ να δημιουργήσω αναμνήσεις με όλους τους ανθρώπους μου αλλά με ένα στενό κύκλο. Μπορεί να μην βρεθούμε για να διασκεδάσουμε, να συζητήσουμε, να υπάρξουμε συνδαιτημόνες γύρω από το γιορτινό τραπέζι όπως άλλες χρονιές που θεωρούσαμε αυτονόητα πως θα συμβούν αυτά, αλλά σίγουρα δεν θα αφήσω τη συνθήκη να καταστρέψει τα πάντα. Θα κάνουμε διαφορετικά, καινούργια πράγματα.

Θα βρούμε τους τρόπους να «βρεθούμε» με τους δικούς μας όσο μακριά κι αν είναι. Να μοιραστούμε στιγμές και ιστορίες έστω και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Να νιώσουμε, ο καθένας από το δικό του σπιτικό, πως είμαστε μαζί. Να είμαστε ασφαλείς και υγιείς και να μοιράσουμε ο ένας με τον άλλον τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας μας κι έτσι να λιγοστέψει το βάρος που έχουμε. Και να κλείσουμε με την υπόσχεση πως θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να το ξεπεράσουμε, να το προσπεράσουμε και στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούμε για να δημιουργήσουμε κι άλλες πολλές αναμνήσεις αυτή τη φορά γνωρίζοντας βαθιά μέσα μας πόσο πολύτιμες είναι οι στιγμές αυτές και πως τελικά τα απλά όσο αυτονόητα κι αν τα είχαμε, δεν είναι.

Κι αν έχουμε στην άκρη χρήματα ή ρούχα ή πράγματα που φέτος δεν θα ξοδέψουμε λόγο των περιορισμών ή δε θα χρησιμοποιήσουμε ας μην ξεχάσουμε, ειδικά φέτος, τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς. Ας δώσουμε και σε αυτούς την πολυτέλεια του να χαμογελάνε, υγιείς σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ας δείξουμε ότι κάποιος τους σκέφτεται όπως θα θέλαμε και για τον εαυτό μας.

Ας στολίσουμε λοιπόν, ας βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ξεφύγει για λίγο από τα γεγονότα και όντας ασφαλείς, ας συνειδητοποιήσουμε πόσο μη δεδομένο είναι αυτό. Και ας του δώσουμε την αξία που πρέπει αυτά τα Χριστούγεννα. Ίσως είναι τα πιο εσωτερικά, πιο ουσιώδη, πιο απλά αλλά με βαθιά σημασία Χριστούγεννα. Θα τα βιώσουμε παίρνοντας δύναμη για τη συνέχεια, με την ευχή και την ελπίδα το νέο έτος να είναι πολύ πολύ πιο φωτεινό.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και είπεν ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου, βλοσυρός και δήθεν αγανακτισμένος, κατακεραυνώνοντας την δήθεν Αντιπολίτευση: «Σταματήστε να λέτε […]

Δείτε ακόμα