Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Φανής Βασιλειάδου στην Τέχνη
Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητου κοσμήματος της Φανής Βασιλειάδου, τη Δευτέρα 11 Μαίου 2026 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.
Η Φανή Βασιλειάδου κατάγεται από το Ελευθεροχώρι Κιλκίς και ζει στην Θεσσαλονίκη. Τα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα πάνε δεκαετίες πίσω, ξεκινώντας με ζωγραφική σε ύφασμα, αργότερα σε μουσαμά, ξύλο, λάδια και μπατίκ. Από το 2018 ασχολείται αποκλειστικά με τον πολυμερικό πηλό. Τα πρώτα μαθήματα σε όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης τα παρακολούθησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στις Σαράντα εκκλησιές, με δασκάλα την εικαστικό Τάρση Τσενανίδου. Παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα από διεθνείς καλλιτέχνες, καταξιωμένους στον χώρο του πολυμερικού πηλού για να διευρύνει τις γνώσεις της. Αγαπά αυτό το εύπλαστο υλικό και την δυνατότητα που προσφέρει στον καλλιτέχνη να σχεδιάζει λεπτομέρειες στην επιφάνεια του.
Το χειροποίητο κόσμημα και τα διακοσμητικά αντικείμενα από πολυμερικό πηλό είναι στην πρώτη γραμμή του καλλιτεχνικού της ενδιαφέροντος. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικες εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη.
Εγκαίνια : Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, στις 7 το απόγευμα
Διάρκεια έκθεσης: 11-13 Μαΐου 2026
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Τρίτη-Τετάρτη: 17:00-21:00


