Αρθρογραφία

O Aριστερός, Δεξιός και Κεντρώος Πρωθυπουργός μας

Σε ένα θαυμάσιο γούεστερν του Σέρτζιο Λεόνε είχε δοθεί ο τίτλος «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» και αφορούσε τρεις διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων, που υποδύονταν τρεις διαφορετικοί ηθοποιοί. Στην Ελλάδα του 2024 έχουμε την πρωτοτυπία να έχουμε Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, που είναι ο επικεφαλής της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου την ίδια στιγμή! Όχι, δεν είναι πολυσαμπουάν 3 σε 1, ούτε μούφα εκπτωτικό προϊόν σούπερ μάρκετ, είναι ο δικός μας Κυριάκος, που υποδύεται όλους τους ρόλους ταυτόχρονα, οδηγώντας μας ξανά στην παγκόσμια πολιτική πρωτοπορία, μετά τον κωλοτούμπα Αλέξη, που έλεγε ότι είναι ορεσίβιος αντιμνημονιακός, αλλά ήταν πάντα κανίς της Μέρκελ και του συγχωρεμένου Σόιμπλε (ακόμα ο Άγιος Πέτρος σβήνει αμαρτίες του!). Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Ο Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός της Αριστεράς ως επικεφαλής του δικαιωματισμού, της queer – ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρας και της πολυπολιτισμικότητας. Αυτός λοιπόν ήταν, που κουρέλιασε το δεξιό δόγμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», καθώς μετά από ένα κεραυνοβόλο πόλεμο 3 μηνών μονοθεματικής επικαιρότητας, φέρνει επιτέλους τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, κάνοντας τα Gay Pride περίπου εθνική εορτή και δίνοντας ρηξικέλευθη λύση στο Δημογραφικό. Λίγο ακόμα αν το τραβούσε, θα μοιράζαμε εμείς, από αγανάκτηση, πολύχρωμα κουφέτα στους γάμους έξω από τις Εκκλησίες. Ταυτόχρονα ο Αριστερός ηγέτης ξεβράκωσε την υποκρισία της Δεξιάς, που όλα τα υψηλόφρονα διδάγματα της παράδοσης τα κάνει κονφετί μπροστά στην Μαρμίτα της εξουσίας, και έτσι ο «έχων απαράβατες αρχές» Βορίδης, που θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ γαμπρούς και νύφες, το έστριψε δια του αρραβώνος (συγνώμη μη λέμε τέτοια, μέρες που είναι) δια της αποχής. Έτσι έδειξε πόσο μεγάλος θαυμαστής του κωμικού Γκραούτσο Μάρξ είναι, που έλεγε ότι «Αυτές είναι οι αρχές μου και αν δεν σας αρέσουν, έχω και άλλες!». Παράλληλα η Πρωθυπουργάρα μας πραγματώνει το ανεκπλήρωτο όνειρο της Διεθνιστικής Αριστεράς νομιμοποιώντας στο άψε-σβήσε 30.000 παράνομους μετανάστες, κυρίως μουσουλμάνους, στέλνοντας τον Καιρίδη λαχανιασμένο στο Πακιστάν και άλλες αδερφές ισλαμικές χώρες να φέρει τουλάχιστον 300.000 νέους αδερφούς μας, ώστε να ιδρυθεί μια ακόμη ελεύθερη πακιστανική πόλη (θα συνιστούσα την Ανατολική Αττική, καθώς η Δυτική έχει ήδη). Έτσι τις μισοδουλειές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε υπουργό την Τασία, η οποία έβλεπε απλώς τα νέα αδέρφια μας να λιάζονται και μετά άπονα να χάνονται, τώρα η Αριστερά της ΝΔ τις ξεκόβει τραγουδώντας το άσμα του αείμνηστου Καρρά «Δεν πας πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνεις» υποδεχόμενη τους χιλιάδες φίλους μας από το Καράτσι και την Καμπούλ, που θα ζήσουν αρμονικά μαζί μας και σφιχταγκαλιασμένοι (όπως το πάρεις κανείς) μαζί μας. Υπάρχουν πιο τρανταχτά παραδείγματα ότι ο Μητσοτάκης είναι η πραγματική, σύγχρονη, πολιτικά πεντακάθαρη Αριστερά?

Τώρα όμως θα σας δείξω ότι είναι, ακόμη, και ο αρχηγός της Δεξιάς. Αφού το «Θρησκεία, Οικογένεια» το ξεσκίσαμε και το κατεβάσαμε από την μαρκίζα, έχουμε το σύνθημα «Νόμος και Τάξη». Έτσι επιστράτευσε από τα εξαπτέρυγα του εκσυγχρονισμού τους δύο εμβληματικούς Υπουργούς του Σημίτη και άρχισε δουλίτσα. Ο δικός μας Γιώργος Φλωρίδης έφερε ένα νομοσχέδιο για την ποινική δικαιοσύνη, που όλες τις επιταγές της φιλελεύθερης Ευρώπης τις στέλνει αδιάβαστες, και πλέον με του «ψύλλου πήδημα» (όχι τίποτα άλλο), μαζεύεις προσωπικά είδη, μια δύο αλλαξιές εσώρουχα, κάλτσες και ξεκινάς να βρεις μόνος σου φυλακή. Οι υπάρχουσες είναι ρεζερβέ και ίσως οι ποινές να εκτελούνται εθελοντικά σε τόπους χλοερούς, σε τόπους αναψύξεως.. Αν θέλεις δε δικηγόρο, αυτό παίζεται και πολύ πιθανό να δικαστείς σαν το τραγί, γιατί μια αναβολή και τέλος, ασχέτως αν αυτή η μία δόθηκε γιατί δεν έχουμε αίθουσα, γραμματείς και τα τοιαύτα. Νόμος και Τάξη! Κάτι μου φέρνει από ταινία με τον Αυλωνίτη ρε παιδιά, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πάντως έτσι σκουπίζει τα υπόλοιπα της Δεξιάς. Ο δε Χρυσοχοϊδης αμέσως με την υπουργοποίηση του, μέσα σε 34 ώρες και 17 λεπτά, συλλαμβάνει του γνωστούς στην Αστυνομία νονούς της νύχτας. Όχι ρε παιδιά συνεργάτες, είπαμε γνωστούς, μπα σε καλό σας! Οι σερίφηδες το Τέξας, που ήταν μαζί και δικαστές, ένορκοι, και νεκροθάφτες, τώρα μοιάζουν με προσκοπάκια μπροστά στους δικούς μας, αλλά έτσι δείχνουμε με δύο πρώην Κεντρώους, ότι είμαστε και παραμένουμε πούροι δεξιοί. Αυτός δεν είναι Πρωθυπουργός, αλλά η μετενσάρκωση του Νικολό Μακιαβέλι.

Τέλος μας έμεινε το καημένο το Κέντρο, καθώς ο Νικολάκης ο Ανδρουλάκης πίστευε ότι υπήρχε ένα μικρό καταφύγιο από την ναπολεόντια επίθεση του Κυριάκου. Άπονος και εκεί ο Πρωθυπουργός, του έριξε στα γρήγορα μια δύο πεπονόφλουδες, και νάτος αρχηγός και του Κέντρου. Επιστολική ψήφο με τα ΕΛΤΑ για το εξωτερικό έφερε προς διαβούλευση, που έτσι και αλλιώς λόγω ΕΛΤΑ, δεν θα έφτανε ποτέ να καταμετρηθεί, την άλλαξε με την αίλουρο Κεραμέως και πήγε να την κάνει καθολική, για να μην βγάλουμε ποτέ άκρη. Την καταψήφισε ο Νικολάκης, βγαίνει η Πρωθυπουργάρα και λέει ότι το δήθεν Κέντρο φοβάται την λαϊκή συμμετοχή και πάρτον κάτω. Αρχηγός και του Κέντρου ο Μητσοτάκης συν τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, που μάλλον θα κληθεί να διδάξει η άεργη Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Αγαπητοί αναγνώστες τι άλλο θέλετε? Ίσως το τελευταίο να είναι στην επόμενη Ολομέλεια του ΚΚΕ να θέσει ο Κυριάκος υποψηφιότητα για Γενικός Γραμματέας του Πολιτικού Γραφείου, οπότε τα στερνά του Κόσμου….

*Δικηγόρος   Κιλκίς

Περισσότερα

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα