Πολιτισμός

Ένα μουσικοχορευτικό «ταξίδι… στο όνειρο» στο φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μιαν εκδήλωση…πολλών “αστέρων” διοργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων Γουμενίσσης και περιχώρων “Διογένης ο Σινωπεύς” στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών Θεσσαλονίκης.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και οι εντυπώσεις και τα αισθήματα που προκάλεσε μπορούν να της προσδώσουν τον χαρακτηρισμό ενός “μουσικοχορευτικού ταξιδιού στο όνειρο”.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο – ευχαριστήρια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Πρωτότυπο επιχείρημα”

«Εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή μας στο φετινό φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019. Μια συμμετοχή που κυριολεκτικά «πέρασε από σαράντα κύματα».

Ο ποντιακός σύλλογος Γουμένισσας σε συνεργασία με μια μεγάλη ορχήστρα Χάλκινων υπό τη διεύθυνση του Ελευθερίου Δίγκα, καταφέραμε να ενώσουμε πολλούς διαφορετικούς κόσμους σε μία γιορτή, τη γιορτή της Γουμένισσας.

Είμαστε περήφανοι και συγκινημένοι που έλαχε σε μας ο κλήρος να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρωτότυπο και δύσκολο εγχείρημα συνεχίζοντας την έμπνευση του «ηθικού αυτουργού», του Ιωάννη του Αλίρη, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε γιατί μας έδωσε την ώθηση.

Γιά του λόγου το ασφαλές, επί σκηνής συνευρέθηκαν η Αρετή Κετιμέ, ο Νίκος Κουρκούλης και ο Διονύσης Σαββόπουλος να τραγουδήσουν τα “Λιανοχορταρούδια”, το “Μήλο μου κόκκινο” και άλλα. Ίσως αυτό είναι και η επιτυχία μας! Να ενώσουμε καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικά μουσικά πεδία με την ορχήστρα των χάλκινων. Και αυτά από έναν Σύλλογο Ποντιακό. Η μουσική, όπως και η Γουμένισσα Παιονίας, είναι μία. Αυτό πρεσβεύουμε.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που στάθηκαν πάνω στη σκηνή.

Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό σύλλογο Γουμένισσας “Οι Παίονες”, το “παράρτημα Κιλκίς του Λυκείου Ελληνίδων”, τον “χορευτικό σύλλογο Χαλάστρας (Κ.Π.Ο.) Δήμου Δέλτα” που μας έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν χορούς, υποστηρίζοντας έτσι την όλη προσπάθεια. Η παρουσία τους ήταν καταλυτικής σημασίας.

Ευχαριστούμε τους πολύτιμους εθελοντές μας, Αλεξία Νικολαΐδου, Αλεξάνδρα Δίγκα, Ολυμπία Ζώρα, Κατερίνα Δίγκα, Μαρίνα Κουμάρογλου, Νατάσα Μητρετόδη, Σόνια Λαζαρίδου και Αργυρώ Μάντσου.

Ευχαριστούμε την Ελένη Δούμου για όλα, γιατί μαζί με μας τράβηξε το άγχος της προσπάθειας και με τις δυνάμεις της μείωσε τους κινδύνους που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Πέτκο για την κάλυψη της εκδήλωσης, τον άνθρωπο που εδώ και χρόνια κάνει μια καταπληκτική δουλειά για την Κιβωτό Γουμένισσας (Π.Σ. Οι Παίονες).

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πίστεψαν και υποστήριξαν τη δράση και συγκεκριμένα, την εταιρεία Ντοπλερ ΑΒΕΕ (κ. Αθανασία Λιάρτση), τα “Νερά Μακεδονίας” ΑΒΕΕ, τον κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, την νεοεκλεγείσα βουλευτή κ. Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, τον κ. Αθανάσιο Τζούρτζο και τον κ. Χρήστο Χατζημλάδη (Lift installations Ο.Ε.).

Τέλος, ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Μονής Λαζαριστών για την φιλοξενία και την συνεργασία και ειδικά τον καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Λάζαρο Κωνσταντινίδη.

Ευχαριστούμε το κοινό που μας αγκάλιασε για άλλη μια φορά.

“ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ… ΠΑΝΤΑ Ν’ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ” σε τέτοιες εκδηλώσεις για την προβολή του τόπου μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη