Πολιτισμός

Με «Χάλκινα» και έντονο «χρώμα» Γουμένισσας το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών υποδέχεται τα «Χάλκινα» της Γουμένισσας σε μια μεγάλη γιορτή με ξέφρενους ρυθμούς από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα σε μία διοργάνωση του ποντιακού συλλόγου Γουμένισσας και περιχώρων «ο Διογένης ο Σινωπεύς».

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται σκοποί και τραγούδια της Μακεδονίας και της Γουμένισσας που αποδίδουν τα «Χάλκινα» με την Αρετή Κετιμέ. Επί σκηνής θα βρίσκονται εναλλάξ πενήντα και πλέον χορευτές από τον πολιτιστικό σύλλογο Γουμένισσας Οι Παίονες, το Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Κιλκίς και τον χορευτικό όμιλο Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοση, την προσωπική αλλά και την ελληνική μουσική δισκογραφία όπως το «Ας κρατήσουν οι χοροί», «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Θεός αν είναι», «Μέρα με τη μέρα», «Ένα ταξίδι είναι η ζωή» και άλλα.

Παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης η Αρετή Κετιμέ, ο Νίκος Κουρκούλης και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Τα κείμενα, που αποδίδονται υπό μορφή διαλόγου, γράφει η φιλόλογος Δέσποινα Λαζαρίδου.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Ελευθέριος Δίγκας.

Παρουσίαση – αφήγηση: Δέσποινα Λαζαρίδου και Χριστόφορος Λαζαρίδης.

Σκηνοθεσία: Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας και περιχώρων «ο Διογένης ο Σινωπεύς»

Tιμές εισιτηρίων 14€ (ταμείο) και 12€ (προπώληση).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6948054357 και 2310589200.
Ώρα προσέλευσης: 20.30
Ώρα έναρξης: 21.30

Η προπώληση στη Γουμένισσα
Από 19.6.19 μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια στην τιμή των 12 ευρώ από:
Κρεοπωλείο “Ο Παίονας”, Ηλεκτρικά είδη “Σλαμπάκη Μαρία”, Αρχιτεκτονικό γραφείο “Χριστόφορου Λαζαρίδη”, Συνεργείο αυτοκινήτων “Μιχάλη Λαζαρίδη”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]