Αρθρογραφία

Ολυμπιακός Πολυκάστρου – Η ομάδα των τίτλων

Διακρίνονται όρθιοι: 1 Βασίλης Γ. Γεωργιάδης(Βόϊντοφ), 2 Ιωακείμ Ι. Γιακουμάκος(Κίμος), 3 Αλέξανδρος Π. Βασιλειάδης(ο οποίος είχε τραγικό τέλος που αναλύουμε σε παλαιότερο κείμενο), 4 Αθανάσιος Ι. Καπνόπουλος(παράγων της ομάδος και επι χρόνια γραμματέας της κοινότητας), 5 Επαμεινώνδας Κοσμίδης (Νώντας), 6 Γεώργιος Λ. Σταυρόπουλος, 7 Δικαίος Φ. Βασιλειάδης(παλαιός ποδοσφαιριστής και γραμματεας της κοινότητας Λιμνοτόπου σήμερα 93 ετών) , 8 Κωνσταντίνος Κατίδης (Κόκιας).

Καθήμενοι: 9 Θεόδωρος Π. Παπαδάκης, 10 Χρυσόστομος Τζανίδης , 11 Δημήτρης Ι.Τυφούδης(Τουκαρίκας), 12 Νικόλαος Ι. Τυφούδης (ο αρχηγός της ομάδας) 13 Λάκης Ζαφείρης (2ος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών είχε την φροντίδα των Βρετανικών Κοιμητηρίων ) 14 Κωνσταντίνος Μπουσμπούκης (μαζί με τον Χρ. Τζανίδη και τον Κυριάκο Φάκα ήταν τα 3 παλικάρια του Λιμνοτόπου που έχυσαν πολύ ιδρώτα και έδωσαν επικές μάχες για την δόξα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου)

Ολυμπιακός Πολυκάστρου πρίν 65 χρόνια 

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50 του προηγούμενου αιώνα, όταν η ομάδα – θρύλος, ο Ολυμπιακός Πολυκάστρου, κατακτούσε κύπελλα και πρωταθλήματα στο νομό Κιλκίς.

Τα παιδιά – ποδοσφαιριστές ήταν όλα αγροτόπαιδα και απ τη δουλειά κατευθείαν στο γήπεδο εκεί στο κέντρο του Πολυκάστρου, απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα και τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος.

Σπουδαίες ομάδες – αντίπαλοι ήταν, ο Εθνικός Αξιούπολης, ο Άρης και το Παϊκο Γουμένισσας, ο Απόλλων Ευρωπού, ο Κεραυνός Ποντοηράκλειας ομάδες του σημερινού δήμου Παιονίας και απο την πλευρά του Κιλκίς οι τρείς ομάδες της πόλης, Άρης, ΆΕΚ και Μ. Αλέξανδρος, ακόμη αξιόλογες ομάδες ήταν η Δόξα Χέρσου, ο Μακεδονικός Δροσάτου, ο Άρης Αγ. Παντελεήμωνα και πολλές άλλες.

Η φωτογραφία είναι του 1957, πριν 65 χρόνια, από φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού Πολυκάστρου με την ομάδα (στρατιωτική) του Γ΄Σώματος Στρατού και είναι από το αρχείο του Δικαίου Βασιλειάδη.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2001, στην εφημερίδα “Επίκαιρα” που εξέδιδε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Αθ. Γιαννακούλης.

Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]