Κοινωνία

Ύστατο χαίρε στον πρώην πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκο

Με έντονα αισθήματα θλίψης αποχαιρετούμε τον φίλο, συνάδελφο και πρόεδρο Μιχάλη Βλασταράκο, που τόσο αιφνίδια και απροσδόκητα «έφυγε» από κοντά μας. Πάντα γελαστός και ήρεμος, καταδεκτικός και συγκαταβατικός, πάντα ειλικρινής και ευθύς και πάντα με ήπιο χιούμορ, είχε έναν καλό λόγο για όλους τους φίλους και τους συνεργάτες του.
Εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς, καταθέτω ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του και εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος, πέρα από την στενή άσκηση της ιατρικής ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατάφερε να αναδείξει και να επιλύσει ζητήματα υγείας, κοινωνικών ανισοτήτων και του ιατρικού επαγγέλματος, με την ενασχόλησή του από διάφορες θέσεις ευθύνης στον ιατρικό συνδικαλισμό.
Ο σύνθετος αυτός δρόμος, που ακολούθησε ο Μιχάλης, ήταν ανηφορικός, γεμάτος εμπόδια, αλλά τον «ανέβηκε» υπερήφανα. Παρέμεινε όρθιος και ευθυτενής μέχρι το τέλος.

Έχοντας την τιμή να υπηρετήσω επί σειρά ετών ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, και υπό την προεδρεία του Μιχάλη Βλασταράκου ως ένας εκ των συνεργατών του με την ιδιότητα του ταμία, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την αμέριστη υποστήριξή του και την εμπιστοσύνη, με την οποία με περιέβαλλε κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.
Η πολυσχιδής και ανιδιοτελής προσφορά του ως προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και το σημαντικό έργο του αποτελούν υπόδειγμα ηθικής αξίας και παρακαταθήκη για όλον τον ιατρικό κόσμο.

Αγαπητέ πρόεδρε, φίλε Μιχάλη,
Στο «ταξίδι» σου προς την αιωνιότητα παίρνεις μαζί σου και την αγάπη μας.
Η μνήμη σου θα μείνει ζωντανή στην σκέψη μας και στις καρδιές μας…

Κιλκίς, 11/2/20

Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης ,
πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς ,
μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]