Πολιτική

Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ο Θεόδωρος Παραστατίδης

Ανακατατάξεις στον κυβερνητικό σχήμα προγραμματίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον τομέα που σχετίζεται με την μεταναστευτική πολιτική, και συγκεκριμένα αυτής του αρμοδίου αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ο οποίος αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα γιά λόγους που αφορούν στην προσωπική ζωή του.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ως αντικαταστάτης του προορίζεται ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης καθώς υπάρχει μία σειρά βασικών δεδομένων που έχουν κάνει την ζυγαριά της επιλογής να γείρει προς το κιλκισιώτικο πολιτικό στέλεχος.

Το πρώτο και ισχυρότερο από αυτά έχει να κάνει με το γεγονός της ιδιαίτερης και μεγάλης προβολής του με το ζήτημα της μετανάστευσης, καθώς στην περιοχή του Κιλκίς σταθερά το τελευταίο διάστημα διαβιοί το 50% περίπου του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών, που είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας. Εξ ίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός, ότι εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει αναπτύξει μία σειρά από δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν στους μετανάστες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν την πατρότητα επιλογής της περιοχής του Χέρσου γιά την δημιουργία του κέντρου προσωρινής διαμονής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Στα θετικά της επικρατούσας υποψηφιότητας του κ. Παραστατίδη ως αναπληρωτού υπουργού μετανάστευσης είναι και το γεγονός, ότι ο ίδιος είναι προσφυγικής καταγωγής και ως εκ τούτου προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα με την πιό αρμόζουσα ευαισθησία.

Στα υπέρ του λειτουργεί και το γεγονός, ότι προέρχεται από μία εκλογική περιφέρεια της Βορείου Ελλάδος που διαθέτει λίγα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ παράλληλα έχει και σημαντικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με την πολιτικής της έκφραση καθώς υπάρχει σημαντικό ρεύμα προς την άκρα Δεξιά, αφού εκτός των άλλων διαθέτει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο βουλευτής Κιλκίς προσκλήθηκε από τον πρωθυπουργό σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην ανακοίνωση της υπουργοποίησης του κ. Παραστατίδη θα προχωρήσει εντός της ημέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ενώ η ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο.

Περισσότερα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δείτε ακόμα

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]

“Συντροφικά” στηρίγματα

Λίγο  μεγαλύτερη προσοχή σύντροφοι περιφερειακοί υποψήφιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι όπως αδιακρίτως παίρνετε τηλέφωνα μέσω των “συντροφικών” βουλευτικών καταλόγων έχουμε […]