Γενικά

Υγειονομική «βόμβα» οι σωροί σκουπιδιών στον δήμο Παιονίας!

Οξύ και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία παραμένει το πρόβλημα με το φαινόμενο της περιορισμένης αποκομιδής απορριμμάτων η οποία καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στον δήμο Παιονίας, λόγω έλλειψης απορριμματοφόρων.

Κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θυμίζουν αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους , με πολλά απορρίμματα εκτός αυτών, με πάσης φύσεως οσμές ζωύφια και ζωικούς «εξερευνητές» τροφής να συμπληρώνουν το θερινό και άκρως υποβοηθητικό για εξάπλωση μικροβίων και ασθενειών, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, «σκηνικό».

«Εικόνες», τις οποίες μπορεί κάποιος να συναντήσει σχεδόν σε όλες τις συνοικιακές περιοχές όλων των δημοτικών ενοτήτων διαμερισμάτων και οικισμών του δήμου Παιονίας, καθώς λόγω έλλειψης απορριμματοφόρων η αποκομιδή έχει περιορισθεί στα κεντρικότερα σημεία, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα των κατοίκων, την οργή και την αγανάκτησή τους.

Αισθήματα, την ένταση των οποίων επιτείνουν οι επικοινωνιακού επιπέδου παρεμβάσεις διαφόρων αξιωματούχων της απερχόμενης αρμόδιας δημοτικής αρχής, οι οποίες επιχειρούν να παρουσιάσουν μιάν εικόνα δράσης αναντίστοιχη της ζοφερής πραγματικότητας και των κινδύνων, που αυτή «εγκυμονεί».

Γεμάτη κάδοι αποριμμάτων στην Γουμένισσα

Κάτι που αναμενόταν να αποκλιμακωθεί μέσα στην χθεσινή ημέρα, καθώς, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Γεώργιος Παμποράκης από τις 2 τα ξημερώματα έχουν μπεί πλέον στην «μάχη» κατά των σκουπιδιών τρία οχήματα, τα οποία θα αυξηθούν κατά ένα ακόμη μέσα στην ημέρα, ενώ από αύριο το πρωί πρόκειται να προστεθεί και ένα ακόμη, ούτως ώστε να λυθεί το πρόγραμμα, το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους τις τελευταίες εβδομάδες και το οποίο θυμίζουμε έρχεται να προστεθεί σε μιάν «αλυσίδα» άλλων δύο αντίστοιχων καταστάσεων το τελευταίο εξάμηνο επιβαρύνοντας την έτσι κι αλλιώς βεβαρυμένη αξιοπιστία της απερχομένης δημοτικής αρχής στον εν λόγω τομέα.

Με νοικιασμένα από το δήμο Παιονίας απορριματοφόρα μαζεύονται πλέον τα σκουπίδια, καθώς είναι γνωστό ότι τα αντίστοιχα οχήματα του δήμου έχουν παροπλιστεί λόγω βλαβών, δήλωσε ο δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, υπήρξε «μπλόκο» από τον αρμόδιο επίτροπο για νοικιασμένα απορριματοφόρα, το οποίο ξεπεράστηκε πριν λίγες μέρες με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου.

Στο μεταξύ, επειδή ο διαγωνισμός για την συντήρηση των οχημάτων του δήμου αργούσε, δώθηκαν για επιδιόρθωση σε τοπικά συνεργεία.«Αδιαφόρησε η δημοτική αρχή»

Εν τω μεταξύ χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες επισημάνσεις, παρατηρήσεις και σχόλια αναγνωστών του «Μαχητή»:

«21 Ιουλίου 2019. Οι κάτοικοι του δήμου Παιονίας παραμένουν θεατές στο έργο με τίτλο «Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων». Ίσως καλύτερα ως τίτλος «ακαταλληλότητα δημοτικής αρχής».

Αναφέρθηκε, ότι η αδυναμία αποκομιδής απορριμμάτων οφείλεται σε βλάβες στα απορριμματοφόρα, όπου μια ικανή διοικούσα αρχή συνηθίζεται να έχει εναλλακτικές λύσεις.

Όμως η ανεπάρκεια – ανικανότητα αυτής εξέθεσε τον δημότη Παιονίας εκτεθειμένο σε μιάν επικίνδυνη κατάσταση για την δημόσια υγεία. Ιούλιος είναι, και η ζέστη επιταχύνει την ανάπτυξη των εστιών μόλυνσης.

Και κανείς δεν παρεμβαίνει.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν επιδείξουν οι κάτοικοι ανάλογη αμέλεια, η διεύθυνση υγείας είναι παρούσα για να τιμωρήσει, ένα απλό παράδειγμα αναφέρω.

Σε αυτό το σημείο, δυστυχώς, επαληθεύεται, ότι ο νόμος για την συνένωση δήμων και κοινοτήτων ήταν λάθος.

Κάθε τόπος να διαχειρίζεται τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. Πόσο πιο απλά θα λύνονταν κάποια προβλήματα.

Πιστεύετε, ότι θα θεωρήσει ο δήμος υπαιτιότητα του και εμείς θα δούμε μείωση στα δημοτικά τέλη;

Όχι επειδή η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τον απλό κάτοικο δημότη. Αδιαφορεί για τα προβλήματα που απασχολούν.

Ως πρόταση ακούστηκε να μεταφέρουμε όλοι μας τα απορρίμματα στο δημαρχείο. Είναι άραγε λύση;

Όμως σε μια σχετική ανάρτηση την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 αναφέρεται, ότι λύθηκε το πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων στον δήμο Παιονίας.

Εάν κάνετε μια βόλτα σήμερα στο Πολύκαστρο ή και στους οικισμούς του δήμου θα δείτε ότι η κατάσταση εξακολουθεί .

Τελικώς συμπεραίνουμε ότι η ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας είναι στα χέρια μιας ακατάλληλης, ανεπαρκούς δημοτικής αρχής».

Περισσότερα

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων – Δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/, η οποία […]

Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]