Αρθρογραφία

Από τρόπους εκλογής προέδρου… άλλο τίποτε!

ekloges-proedrou-ND-2015-maxitisΩς Έλληνας πολίτης, που θέλει το καλό της Δημοκρατίας, και όχι μόνο της Νέας, δεν μπορώ να μην αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί, ώστε να βοηθήσω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει τον αρχηγό του. Έτσι, λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην δεξιά παράταξη προτείνω τους παρακάτω τρόπους ανάδειξης του αρχηγού της:

Κατ’ αρχάς με τηλεφωνική ψηφοφορία στα πρότυπα της «γιουροβίζιον» (eurovision), όπου μετά από μια βραδιά παρουσίασης των θέσεων του καθενός και ψηφοφορίας του κοινού, αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε κάθε νομό, θα παίρνει 12 βαθμούς ο δεύτερος 8 ο τρίτος 5 και ο τέταρτος 3 βαθμούς.
Επίσης, θα μπορούσε ο αρχηγός της Νέας, Νέας ακόμη πιό Νέας Δημοκρατίας να εκλεγεί με διαγωνισμό «πέτρα, ψαλίδι, χαρτί», όπου οι αρχηγοί θα παίζουν μεταξύ τους, και αυτός με τις περισσότερες νίκες θα αναδειχθεί ο ικανότερος.

Γιά τους λάτρεις των κοινωνικών δικτύων προτείνω την εκλογή προέδρου με την μέθοδο των επανατιτιβισμάτων (retweet), όπου ο κάθε υποψήφιος θα κάνει ένα τιτίβισμα (tweet) και οποίος μαζέψει τα περισσότερα «ρητουήτ» (retweet) θα εκλεγεί αρχηγός ως ο πιό δημοφιλής.
Επίσης ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να προκύψει από μία μικρή διοργάνωση ποδοσφαίρου στην δημοφιλή κονσόλα πλαίυσταίησον (playstation). Ο νικητής θα είναι και ο ικανότερος να «κωουτσάρει» το κόμμα και να το οδηγήσει στη κατάκτηση της εξουσίας.

Επίσης, θα μπορούσε να διοργανωθεί μία ειδική εβδομάδα στο «Κάτι ψήνεται», με τον καθένα από τους τέσσερις υποψηφίους να κάνει κάθε ημέρα το τραπέζι στους υπολοίπους και στο τέλος κάθε βραδιάς να υπάρχει βαθμολογία για τον οικοδεσπότη. Στην πέμπτη ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, και όλοι μαζί θα φάνε στο σπίτι του νέου προέδρου, για να δείξουν την ενότητα του κόμματος την επομένη ημέρα.
Ακόμη ένας τρόπος ανάδειξης αρχηγού είναι η διεξαγωγή τηλεοπτικού «ρηάλιτυ» με παρουσιαστή, φυσικά, τον «μαιτρ» του είδους Ανδρέα Μικρούτσικο, όπου οι τέσσερις υποψήφιοι θα είναι έγκλειστοι σε ένα σπίτι και το κοινό θα αποφασίζει ποιός θα αποχωρήσει κάθε εβδομάδα. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ζωή τους και τις ικανότητές τους σε διάφορες δοκιμασίες, που ο μεγάλος αδελφός ή ο Αλέξης ο Τσίπρας θα τους βάζει.

Καλύτερη ιδέα θεωρώ, ότι είναι το να γίνουν όλα τα παραπάνω, γιά να δούμε ποιος πληροί καλύτερα όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει ο ιδανικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που το κόμμα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οποίου τα κόκκαλα θα τρίζουν από την περασμένη Κυριακή, δεν έχει τα χρήματα να διαθέσει για καμμία από τις παραπάνω διαδικασίες εκλογής, μπορούν να δώσουν την αρχηγία με κατ’ ευθείαν ανάθεση στον Γιώργο Μητσικώστα ο οποίος κάνει και τους τέσσερις υποψηφίους καλύτερα και από τους εαυτούς τους, όπως πολύ εύστοχα είπε ο κωμικός αρθρογράφος «πιτσιρίκος».

Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]

Δείτε ακόμα