Αγροτικά

«Παραμένουν και περιμένουν» στα τελωνεία οι παραγωγοί του νομού μας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας.

Και τούτο διότι, όπως εκτιμούν, η πρόσφατη συνάντηση μιάς ομάδας παραγωγών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προσέφερε τίποτε το ουσιαστικό σε σχέση με τα βασικά αιτήματά τους.

«Ίσα-ίσα», όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο Γεώργιος Γεωργαντάς μέλος του συντονιστικού οργάνου από το «μπλόκο» των Ευζώνων, «έρριξε σκιές» επί ζητημάτων, που εκτιμούσαμε ως «κεκτημένα», όπως το ύψος του αφορολογήτου και κυρίως επί ποιών εισοδημάτων».

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό όχι μόνον θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις αλλά θα τις κλιμακώσουμε επιχειρώντας μέσα από μία συντονισμένη δράση στα χωριά της Παιονίας γιά μαζικότερη συμμετοχή στο «μπλόκο» των Ευζώνων.

Το οποίο, όπως ανέφερε, πιθανόν να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και από παραγωγούς των μπλόκων Γιαννιτσών και Νέας Χαλκηδόνας που επρόκειτο να συζητήσουν επ’ αυτού χθες το βράδυ.

Ενα πρώτο δείγμα των προθέσεών τους είχαμε και χθές το μεσημέρι με τον διώρο αποκλεισμό του τελωνείου που πιθανότατα θα επαναληφθεί και τις βραδινές ώρες και μάλιστα γιά περισσότερες ώρες.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στις τάξεις των παραγωγών της περιοχής του Κιλκίς, που έχουν τις ίδιες εκτιμήσεις με τους συναδέλφους των της Παιονίας, αν και επισήμως η συνέχιση του περιοδικού αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού της Δοϊράνης τις απογευματινές και βραδινές ώρες από τις επτά μέχρι τις ένδεκα, αναμενόταν να αποφασισθεί χθες το βράδυ στην σχετική συζήτηση υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή του «μπλόκου», όπως δήλωσε στον «Μαχητή» το μέλος του συντονιστικού οργάνου Αλέκος Σημαιοφορίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς