Αρθρογραφία

Τι έχεις να μου πεις για σένα υποψήφιε;

εκλογές-δήμος-περιφέρεια-κιλκίς-μαχητής

Κατεβαίνεις υποψήφιος. Σε Δήμο, σε κοινότητα, στην περιφέρεια, στο νομό, στη χώρα, στην Ευρώπη, στη γη, στο διάστημα, στο γαλαξία ολόκληρο. Δεν με νοιάζει που. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι τι έχεις να μου πεις για σένα. Θέλω να ακούσω τι έχεις κάνει μέχρι να πάρεις  την απόφαση να κατέβεις υποψήφιος. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση. Τι θες  να κάνεις αν εκλεγείς. Τι διαφορετικό έχεις να προτείνεις. Τα όνειρα σου, τα σχέδια σου και γενικά πράγματα που θες να μοιραστείς μαζί μου και αφορούν εσένα.

Δεν θέλω να μου πεις  τι δεν έκαναν οι άλλοι. Πόσο κακοί είναι και τι είναι ικανοί να κάνουν για να εκλεγούν. Δεν θέλω να μου πεις τι έχουν «φάει» και πόσο έχουν εκμεταλλευτεί ανθρώπους και θέσεις για να ανελιχθούν προσωπικά. Δεν θέλω να με πεις κουτσομπολιά για την προσωπική τους ζωή. Δεν θέλω να ακούσω ιστορίες για αγρίους, ούτε φήμες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Δεν σημαίνει ότι εσύ είσαι καλός, επειδή οι άλλοι είναι κακοί. Δεν θέλω  να επιλέξω το λιγότερο λαμόγιο. Μην με αναγκάζεις στην επιλογή με την μέθοδο της εις ατόπου απαγωγής. Δεν θέλω να συζητάμε για τα κακά των άλλων. Θέλω να συζητάμε για τα καλά του καθενός. Για το τι έχει καταφέρει αυτός. Με ποιο «δικαίωμα» ζητάει την ψήφο μου και από που πηγάζει το θάρρος του να το κάνει. Και θα καταλάβω πολλά και μόνο από αυτό. Δεν πρέπει να μου πεις άσχημα πράγματα για κάποιον για να καταλάβω τι είναι. Θα το συνειδητοποιήσω και από τα καλά που θα μου πεις. Θα  δω τα κενά όσων μου λέει. Θα συγκρίνω τις πράξεις με τα λόγια του. Θα δω το παρελθόν του και θα μπορέσω να βγάλω σχετικά ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον του.

Για αυτό λοιπόν επικεντρωθείτε στα καλά για να επιλέξω και εγώ τον περισσότερο καλό και όχι τον λιγότερο κακό. Γιατί ξέρετε, θέλω ο δήμος μου να γίνει λίγο καλύτερος, να πάει ενα βήμα μπροστά και να εξελιχθεί. Θέλω να λέω ότι επέλεξα ανθρώπους που θα κάνουν τον δήμο λίγο καλύτερο. Δεν θέλω να αγχώνομαι γιατί επέλεξα ανθρώπους που θα κάνουν το μικρότερο κακό σε αυτόν. Δείξε μου τα θετικά σου για να είμαι θετικός απέναντι σου.

Περισσότερα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

Δείτε ακόμα