Αρθρογραφία

Ε όχι και εξίσωση μιας ημέρας μνήμης με ένα τηλεοπτικό παιχνίδι

survivor-ellada-turkey-pontioi-imera-mnimis-maxitisΈνας χαμός, ένας πανικός και μια ατελείωτη-θα μου επιτρέψετε την έκφραση-μπουρδολογία ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες με αφορμή την προβολή επεισοδίου του γνωστού ριάλιτις με τίτλο σαρβάιβορς(survivor), με αγώνισμα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και την Ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας. Κάποιοι συμπολίτες μας συσχέτισαν αυτά τα δύο θέματα με αποτέλεσμα-συγχωρέστε με και πάλι για την έκφραση-η βλακεία να πάει σύννεφο.

Και «ντροπή στον ΣΚΑΙ που ανήμερα της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας προβάλλει αγωνίσματα με Έλληνες και Τούρκους μιλώντας για φιλία των δύο κρατών» και «απίστευτη πρόκληση του ΣΚΑΙ να προβάλει τέτοια μέρα Τούρκους να νικάνε Έλληνες στο σαρβάιβορ» όπως και «εμπάργκο στο ΣΚΑΙ και στο σαρβάιβορ για να πέσει η τηλεθέαση και να μάθουν αυτοί».

Μερικά από τα απαλά που ακούστηκαν γιατί υπήρξαν και πιο χοντρά όπως «ντροπή στην οικογένεια Τανιμανίδη που εκμεταλλεύεται τον ποντιακό Ελληνισμό για να βγάλει χρήματα». Όλα αυτά και άλλα πολλά σε συζητήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απασχόλησαν μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Και αναρωτιέμαι κοιτώντας αποσβολομένος: Είναι δυνατόν νοημονες άνθρωποι να συνδέουν ένα τεράστιο γεγονός όπως αυτό της γενοκτονίας των Ποντίων με ένα τηλεοπτικό παιχνίδι; Είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται τόσο το ιστορικό γεγονός της Γενοκτονίας και να συγκρίνεται με ριάλιτι παιχνίδι; Πώς είναι δυνατόν να συζητούμε για τη γενοκτονία και αν αυτή υποβαθμίζει λόγο μιας “μάχης” σε ένα παιχνίδι ;! Μπορεί ένα τηλεοπτικό προϊόν να επηρεάσει μιας τόσο ιδιαίτερη και έντονη ημέρα μνήμης;

Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και δε θα έπρεπε σε κανένα να επιτρέπεται να υποβαθμίζει έτσι τέτοια ευαίσθητα ιστορικά γεγονότα γεμάτα πόνο θλίψη και αγώνες. Δεν μπορεί κανείς να παίζει τηλεοπτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενος των πόνο χιλιάδων ανθρώπων που παλεύουν για δικαίωση. Είναι ξεδιαντροπο και αηθες τουλάχιστον.

Συνελθετε και ξεφύγετε από τη μιζέρια της τηλεόρασης που παρουσιάζει ότι θέλει διαμορφωνοντας το όπως θέλει. Δώστε την αξία που αναλογεί στο κάθετι και φιλτραρετε ότι ακούτε. Μη πέφτετε στη παγίδα εξίσωσης των πάντων.

Περισσότερα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Δείτε ακόμα