Αρθρογραφία

Να δώσουμε μια μικρή υπόσχεση

ειλικρινεια-αληθεια-υποσχεσεις-προσπαθεια-μαχητης-κιλκιςΔεν μου αρέσουν οι πολύ μεγάλοι στόχοι και οι ακόμη μεγαλύτερες φανφάρες που κάθε χρόνο στολίζουν τον ερχομό του νέου έτους. Κι αν σκεφτείτε ότι στο τέλος κάθε έτους, από τους δέκα στόχους πραγματοποιούμε μετά βίας, τις περισσότερες φορές, τους τρεις ή τέσσερις, η καλή μου διάθεση για μεγαλόπνοα λόγια και άπιαστους στόχους λιγοστεύει ακόμη παραπάνω.

Αυτό δε σημαίνει βεβαίως πως δεν πρέπει να έχουμε όνειρα και στόχους. Ούτε να επαναπαυόμαστε στην καθημερινότητα που μας ταλαιπωρεί, χωρίς να την αντιμετωπίζουμε ή να την ομορφαίνουμε. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ζω μέσα στη μιζέρια του «έλα μωρέ τα ίδια ή χειρότερα θα είναι και φέτος». Αλλά ούτε θέλω το ψεύτικο «φέτος θα αλλάξουν πολλά, θα γίνω άλλος άνθρωπος». Μου αρέσει το μέτρο.

Συντηρητικό, ώστε αν γίνει κάτι απρόσμενα καλό να χαρώ περισσότερο. Συγκρατημένο, ώστε σε 360 περίπου μέρες, στον επόμενο απολογισμό, να μπορώ να πω ότι κάτι πέτυχα ή κέρδισα τη χρονιά αυτή και όχι η ζυγαριά να γέρνει σε όσα, και πάλι, δεν κατάφερα.

Έτσι προτείνω να βάζουμε στόχους μικρά πράγματα. Όπως για παράδειγμα μικρές αλλαγές για τον εαυτό μας. Ας πούμε για φέτος εγώ υποσχέθηκα να είμαι λίγο παραπάνω ειλικρινής. Υποσχέθηκα να το προσπαθήσω. Δεν ξέρω αν τα καταφέρω γιατί δεν είναι μόνο στο χέρι μου. Έγκειται και στην αντοχή των γύρω μου, όπως και στη δική μου αντοχή αν μπορώ να διαχειριστώ αρχικά τη δική μου αλήθεια.

Να τη λέω σε ανθρώπους που θα την ακούσουν και θα την εκτιμήσουν. Να μην πληγώσω ανθρώπους, αλλά να τους βελτιώσω, προβληματίζοντας τους για το δικό τους καλό. Και από την άλλη στο αν θα μπορέσω να διαχειριστώ την αλήθεια των άλλων ως προς εμένα. Πρέπει να είμαι έτοιμος να ακούσω αλήθειες που ίσως δεν είχα σκεφτεί και δεν θα πίστευα εύκολα ότι ισχύουν για εμένα. Πρέπει να ξέρω να τις φιλτράρω και μέσα από αυτές να μάθω και να γίνομαι καλύτερος.

Γιατί θα αναρωτιέστε σίγουρα να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία ε; Γιατί όσο όμορφο και αν είναι το ψέμα ή το όνειρο, η αλήθεια πάντα θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Και για να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου αλλά και για να προχωράς στη ζωή σου έχοντας δίπλα σου ανθρώπους που σε ξέρουν, αληθινά!

Ελπίζω στον μικρό απολογισμό μας τη φετινή χρονιά και έχοντας βάλει μικρούς, εφικτούς στόχους αυτοβελτίωσης να πούμε ότι κάτι κερδίσαμε και αλλάξαμε σε εμάς. Και έτσι θα δούμε να αλλάζει και η ζωή μας και η καθημερινότητα μας και η κοινωνία μας. Αν όλοι δουλέψουμε πάνω στη βελτίωση του εαυτού μας.
Βάλτε μικρούς στόχους και χαρείτε όταν τους επιτύχετε. Και πάτε για τους επόμενους. Και έτσι σε βάθος χρόνου θα έρθουν και οι μεγάλες αλλαγές που θα έχουν γίνει όμως βήμα βήμα! Καλή χρονιά με υγεία, γαλήνη και χαμόγελα.

Περισσότερα

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ – ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ

Η Εορτή της Πεντηκοστής – Γενικά Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δέκα ημέρες μετά […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]