Αρθρογραφία

Μην περιμένεις τελευταία στιγμή

Είστε αναβλητικοί; Είστε από τους τύπους που λένε «έλα και αύριο μέρα είναι»; Είστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής; Και εγώ. Και οι παρακάτω γραμμές είναι αφιερωμένες σε εμάς. Σε όλους όσους αφήνουμε τα πράγματα να χαλάσουν για να τα φτιάξουμε ή να τα αλλάξουν. Σε εμάς που αφήνουμε κάτι να κάνουμε μέχρι τη μέρα που πια δεν γίνεται και απογοητευόμαστε.

Θα πρέπει να την δούμε αλλιώς. Θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στη πίεση του τώρα. Γιατί ποτέ δεν θα είναι καλύτερη στιγμή να γίνει κάτι από το τώρα. Όταν έχουμε λοιπόν την επιθυμία να κάνουμε μια αρχή πρέπει να την κάνουμε άμεσα. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να μην γίνει ποτέ. Μου έχει συμβεί πολλές φορές. Και είναι πολύ άσχημο να περνούν τα χρόνια και να βλέπεις ότι αυτά που ήθελες να κάνεις πλέον δεν μπορείς. Και να διαγράφεις όνειρα που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η τελειομανία. Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται καλό χαρακτηριστικό ωστόσο μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικός παράγοντας σε πολλά σχέδια και όνειρα. Μπορεί λόγο τελειομανίας να βασανιστείς τόσο πολύ για να κάνεις κάτι που στο τέλος όχι απλά να μην είναι το τέλειο που σχεδιάζεις, αλλά να κινδυνεύει να μην υλοποιηθεί καν. Και εκεί η απογοήτευση είναι τεράστια.

Για αυτό πρέπει να ξεβολευόμαστε και όταν βλέπουμε ότι κάτι χαλάει να το φτιάχνουμε αμέσως. Μην περιμένουμε να σταματήσεις να λειτουργεί για να τρέχουμε τελευταία στιγμή. «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Να μην περιμένουμε να είναι όλες οι συνθήκες ιδανικές για να κάνουμε κάτι γιατί ποτέ δεν θα είναι! Και αν κάτι δεν μας ικανοποιεί αν μπορούμε να το αλλάξουμε να το κάνουμε, αν πάλι δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε ή να προσαρμοστούμε. Η χαρά που θα νιώσουμε όταν θα έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτό που θέλουμε θα είναι η καλύτερη ανταπόδοση στη προσπάθεια μας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Αυτό να θυμάστε όταν άλλες σκέψεις προσπαθούν να μπουν εμπόδιο στα σχέδια σας ή σας πιάνει ο ωχαδερφισμός και η αναβλητικότητα. Και έτσι σιγά σιγά θα δείτε ότι πραγματοποιούνται επιθυμίες και όνειρα. Θα φτιάχνουν τα πράγματα που σας ενοχλούν γύρω σας και στην καθημερινότητα και έτσι η ζωή σας θα είναι πιο όμορφη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα