Κοινωνία

Σχολεία Ευρώπου: Δεσμεύσεις γιά λύσεις στα προβλήματα από την περιφέρεια

Με την συμμετοχή δεκάδων γονέων μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου Ευρώπου και την παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Παύλου Θωμαϊδη και Μιχαλίας Καραμισάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 17.10.15 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του εν λόγω σχολείου η έκτακτη γενική συνέλεση του συλλόγου.

Μία ενέργεια που εντασσόταν, όπως είχε δημοσιευθεί και στην «Ημερησία» στις 16.10.15, στις διαμαρτυρίες γόνεων και μαθητών, που φοιτούν στα προαναφερθέντα σχολεία γιά τα κενά ωρισμένων ειδικοτήτων (χημικού, γεωλόγου και μαθηματικού) και κυρίως γιά τα προβλήματα με την πολύωρη αναμονή των μετακινουμένων προς και από τα σχολεία μαθητών.

Οπως δήλωσε στην «Μαχητή» ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του γυμνασίου και λυκείου Ευρώπου Ιωάννης Μπούρας, υπήρξαν διαβεβαιώσεις-δεσμεύσεις από πλευράς των εκπροσώπων της περφερειακής ενότητας στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το θέμα της μετακίνησης των μαθητών, γιά τροποποιήσεις των σχετικών δρομολογίων έως την Τρίτη 20.10.15.

Με στόχο όπως υπογράμμισε την εξυπηρέτηση από αποκλειστικό δρομολόγιο γιά τους 18 μαθητές του Αγίου Πέτρου, που αποτελούν τον κύριο όγκο των μετακινούμενων μαθητών και την εκτέλεση του δευτέρου ως έχει από την εν λόγω περιοχή μέχρι τα σχολεία της Αξιούπολης και τούμπαλιν.

Κάτι το οποίο, όπως επισημάνθηκε, θα μειώσει δραματικά τους χρόνους αναμονής, την ταλαιπωρία των μαθητών, αλλά και θέματα ασφαλείας που ενδεχομένως εγείρονται.

Αυτό, βεβαίως, που απομένει να διαφανεί είναι κατά πόσον θα τηρηθούν από πλευράς της περιφερειακής διοίκησης οι εν λόγω δεσμεύσεις, καθώς απαιτούνται διαβουλεύσεις με τους μεταφορείς και πνεύμα ευξελιξίας να συμφωνηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές έτσι ώστε να ξεπερασθεί ένα πρόβλημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Σε αντίθετη περίπτωση οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα