Πολιτική

Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στους δήμους Κιλκίς-Παιονίας

Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δύο δήμου του νομού.
Συγχρόνως εξήγγειλαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα δύο δημαρχεία, στις 12 το μεσημέρι.
Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο απόφασης της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ/ΟΤΑ), με αφορμή την σημερινή δίκη των μελών του γενικού συμβουλίου της γιά τις διαδηλώσεις του Οκτωβρίου του 2011 εναντίον της «μνημονιακής» πολιτικής.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«…. Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που σύσσωμο το γενικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε./Ο.Τ.Α. (και τα 35 μέλη) θα δικάζεται για δεύτερη φορά για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και «Τριμερής». Η σε βάρος του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας κατηγορία είναι… «ρύπανση του περιβάλλοντος».
Είναι προφανές πώς η παραπομπή σύσσωμου του γενικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε./Ο.Τ.Α. σε δεύτερη δίκη (η πρώτη είχε διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου) εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της πολιτική εξόντωσης του ελληνικού λαού, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση.
Η δε χρονική συγκυρία της παραπομπής στην Δικαιοσύνη με αστείες κατηγορίες δεν είναι, επίσης, τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο που η «μνημονιακή» συγκυβέρνηση προετοιμάζει την «χαριστική βολή» στην τοπική αυτοδιοίκηση βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμη 6.000-8.000 εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και προωθώντας τον στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση λέμε όχι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και στόχο έχει και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]