Αρθρογραφία

Σε ποιον ανήκει ο δήμος;

δημαρχείο-κιλκίς-εκλογές-μαχητής

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές και ευρωβουλευτικές εκλογές. Αποφάσισα τα γραφόμενα μου αυτό το διάστημα να αφορούν αυτό το σπουδαίο γεγονός των εκλογών. Κυρίως των τοπικών εκλογών που έχουν πιο άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας και που οι λάθος επιλογές στοιχίζουν τέσσερα χρόνια κακής διαχείρισης και βημάτων πίσω για ένα δήμο ή μια περιφέρεια.

Τώρα αν προκύψει κάτι άλλο σημαντικό θα γράψουμε και για αυτό αλλά κύριο θέμα μας θα είναι οι εκλογές και όλα αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα που ίσως δεν σκεφτόμαστε κατά την επιλογή αυτών που θα ψηφίσουμε.

Σε αυτές τις γραμμές θέλω να συζητήσουμε για κάποια απλά πράγματα που δυστυχώς αν τα συζητήσεις με τους φίλους σου είναι αναπόφευκτο να ακούσεις τη φράση, «έλα μωρέ, δεν ξέρεις τώρα; Έτσι πάει». Και εγώ ρωτάω, «έτσι πάει γιατί έτσι είναι ή έτσι είναι γιατί έτσι πάει;»

Το δεύτερο προφανώς. Ισχύουν πράγματα, τα έχουμε αποδεχτεί, αυτά γίνονται δηλαδή γιατί απλά κάποιος ξεκίνησε να τα κάνει και κανείς ποτέ δεν μίλησε, κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να τον ενοχλήσει για τα λάθη του και άρα έτσι είναι γιατί έτσι πάει.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα οχήματα του δήμου. Δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί και δυστυχώς και ευτυχώς ζούμε σε μια μικρή πόλη και βλέπουμε που κινούνται τα οχήματα του δήμου και που «αράζουν» τα βράδια.

Επίσης δεν θα αναφέρω τους νόμους που ισχύουν καθώς όποιους θέλει μπορεί με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να βρει τα ισχύοντα. Θα κάνω όμως μια μικρή σύγκριση εδώ, για το τι πρέπει και το τι γίνεται. Πρέπει λοιπόν τα οχήματα του δήμου να χρησιμοποιούνται μόνο για τις δουλειές του δήμου και μόνο από αρμόδιους. Δεν επιτρέπεται καν η μεταφορά μελών της οικογενείας τους μέσα σε αυτά.

Επίσης πρέπει να αφήνονται, όταν δεν χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία σε χώρο ασφαλή και σε καμία περίπτωση έξω από νυχτερινά κέντρα ή σπίτια των οδηγών τους. Ούτε φυσικά επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα αυτά ημέρες αργιών και τις Κυριακές καθώς και γενικά μετά τις 10 το βράδυ.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που ισχύουν, το τι γίνεται δε χρειάζεται να το αναφέρω, σίγουρα θα σας έρχονται στο μυαλό μέρες που θα είδατε δημοτικά οχήματα «ξέμπαρκα» να παραβαίνουν όχι ένα αλλά όλα τα παραπάνω μαζί!

Αν θέλετε να υπάρχουν άνθρωποι στο δήμο που θα οικειοποιούνται δημόσια περιουσία με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό σε εσάς τότε ξέρετε πολύ καλά ποιους να ψηφίσετε. Μια στιγμή. Τι εννοείτε τι επιπτώσεις έχει στους δημότες η ελαστικότητα στη χρήση των αυτοκινήτων αυτών και ότι είμαι υπερβολικός; Να σας θυμίσω ότι με βενζίνη κινούνται την οποία προφανώς δεν πληρώνουν οι οδηγοί τους. Μαντέψτε τώρα ποιος πληρώνει τις βόλτες τους. Σωστά! Εμείς!

Και γιατί τα λέω αυτά θα μου πείτε; Γιατί αν στα μικρά δεν μπορούμε να είμαστε εντάξει σκεφτείτε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στα μεγάλα ε; Γιατί ξέρουμε ποιος εκμεταλλεύεται τα προνόμια του αλλά ξεχνάει τις υποχρεώσεις του. Γιατί άνθρωποι που δεν μπορούν να κινούνται στα νόμιμα όρια είναι ικανοί για όλα και εγώ τέτοιους ανθρώπους δεν θέλω να με εκπροσωπούν στο δήμο. Εσείς;

Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]

Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]