Γενικά

Πυρκαγιά σε σταύλο στην Αξιούπολη καταπλάκωσε 136 πρόβατα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31.5.18 στις 4.30 σε «πρόχειρα» κατασκευασμένο ποιμνιοστάσιο μικρών ζώων (στάβλο προβάτων), που βρίσκεται εντός του βιοτεχνικού πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ.) Αξιούπολης του δήμου Παιονίας.

Απο την φωτιά κάηκε όλη η ξυλεία της λαμαρινοσκεπής η οποία και κατέρρευσε καταπλακώνοντας εκατόν τριάντα έξι πρόβατα που είχαν εγκλωβιστεί εντός του στάβλου με αποτέλεσμα των «πνιγμό» και την θανάτωσή τους από τους έντονους καπνούς και την θερμότητα που αναπτύχθηκε.

Επίσης κάηκε ποσότητα ζωοτροφής ενώ περιμετρικά του στάβλου κάηκαν ξηρά χόρτα και συγκεντρωμένη «κοπριά».

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς αυτή επεκτάθηκε σε διπλανό χώρο με αποθήκη – στάβλο, όπου με την επέμβαση των πυροσβεστών απομακρύνθηκαν τέσσερα μικρά ζώα (κριάρια) σε ασφαλές σημείο χωρίς να υποστούν κανέναν τραυματισμό.

Για την αντιμετώπιση της, κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα και δέκα πυροσβέστες καθώς υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με ένα επιπλέον πυροσβεστικό υδροφόρο όχημα και δύο πυροσβέστες.

Στον τόπο του συμβάντος συνέρδαμε και ένα επανδρωμένο περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και οι ιδιοκτήτες του καιόμενου χώρου αλλά και των πέριξ χώρων αυτού. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό γραφείο της Π.Υ.Γουμένισσας.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη