Πολιτική

Προχωρεί η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Ευζώνων και Δοϊράνης

ορφανος-σταθμοι 2

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου της αναβάθμισης των υποδομών σε δώδεκα χερσαίους μεθοριακούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας, μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ) και των δήμων Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών.
Ειδικότερα, η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.
Όπως τόνισε ο ΥΜΑΘ Γιώργος Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αναμόρφωσης των πυλών εισόδου της χώρας. «Στόχος είναι» συνέχισε ο κ. Ορφανός «να καταστήσουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε.
Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση».
«Αναγκαία η ποιοτική αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών»
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι δήλωσαν ότι η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών προς την Πολιτεία. «Γίνεται ένα βήμα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τον επισκέπτη και τον δέχεται για να τον εξυπηρετήσει, ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει να είναι», δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Με την σειρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης τόνισε, ότι είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του έργου ενώ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης. «Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αξιοποίηση του χώρου, καθώς υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καταστήματα και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες το ΥΜΑΘ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση, ύψους 525.000 ευρώ με τους δήμους Σιντικής, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, και Φλώρινας για την αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας