Πολιτική

Παράσταση διαμαρτυρίας από «ωφελουμένους» του προγράμματος προεργασίας στη ΔΥΠΑ Γουμένισσας

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος προεργασίας για 10.000 νέους, ηλικίας έως 29 ετών της περιφέρειας Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, πιο συγκεκριμένα ωφελούμενοι στο δήμο Παιονίας, έπειτα από συζήτηση, πήραμε την απόφαση να συντάξουμε αυτήν την ανακοίνωση με σκοπό να βρεθεί λύση στο αίτημα μας, για το πρόβλημα των καθυστερημένων πληρωμών και της ελλιπούς ενημέρωσης σε ότι αφορά το πρόγραμμα.

Με τον πληθωρισμό ολοένα να αυξάνεται, με το κύμα ακρίβειας να θερίζει, τα λαϊκά νοικοκυριά να κόβουν διαρκώς από τις βασικές τους ανάγκες, ακόμα και στη διατροφή τους, εμείς οι ωφελούμενοι του προγράμματος δεν έχουμε σταθερή μισθοδοσία.

Είμαστε άτομα σε μια νεαρή ηλικία, κάνουμε ένα ξεκίνημα στην ζωή μας βασιζόμενοι στο ότι έχουμε δουλειά. Έχουμε να πληρώσουμε ρεύμα, νερό, ενοίκιο και να καλύψουμε τα έξοδα της διατροφής μας. Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών, παιδιά εργαζομένων που έχουν τα ιδία προβλήματα, με την ακρίβεια να θερίζει. Δεν μπορούμε να ζητάμε λεφτά από τους γονείς για να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς, τα ενοίκια και την διατροφή μας.

Είμαστε νέοι, που μερικοί από εμάς βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Το κράτος μέσα από αυτό το πρόγραμμα μας μαθαίνει να συμβιβαζόμαστε με την απληρωσιά, μας μαθαίνει στην ανέχεια αυτού του συστήματος.

Στο ερώτημα μας για το ποτέ θα πληρωθούμε η απάντηση πάντα είναι διαφορετική, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε απλήρωτοι.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαχθέντες του μήνα Ιουλίου πληρώθηκαν για πρώτη φορά 23 Σεπτεμβρίου 2022 για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Έπειτα στις 12 Οκτώβριου 2022 πληρώθηκαν για τον μήνα Σεπτέμβριο, στις 7 Δεκέμβριου 2022 πληρώθηκαν για τον μήνα Οκτώβριο και τέλος στις 28 Δεκεμβρίου 2022 πληρώθηκαν για το μήνα Νοέμβριο.

Απαιτούμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την μισθοδοσία μας.

Άμεση εξόφληση του δώρου των Χριστουγέννων.

Δεν ανεχόμαστε να γίνει συνήθεια η καθυστερημένη πληρωμή μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]