Κοινωνία

«Ξεσηκώθηκαν» οι γονείς στον Εύρωπο γιά το θέμα μετακίνησης των μαθητών

«Εκρηκτικό» είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των γονέων και μαθητών του γυμνασίου και λυκείου Ευρώπου.

Και αυτό, διότι, ενώ η φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου, μετά από ενάμισυ μήνα εξακολουθούν να παραμένουν προβλήματα στα εν λόγω σχολεία που σχετίζονται με κενά σε διάφορες ειδικότητες εκπαιδευτικών και κυρίως στις μετακινήσεις μαθητών, που παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος, που επικρατεί είναι το γεγονός της μαζικής προσέλευσης γονέων στην συνάντηση, που προκάλεσε ο σύλλογος, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Φίλιππος Γώγος μεταφέροντας την αγανάκτησή του γιά τα τεκταινόμενα.

Όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε η περίοδος της ανοχής και των διαβουλεύσεων με τους αρμοδίους φορείς που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα από μέρους των δεν μπορεί να συνεχισθεί καθώς βλέπουν τα παιδιά τους όχι μόνον να «χάνουν» εκπαιδευτικές ώρες αλλά και ταυτοχρόνως γιά όσα μετακινούνται να είναι υποχρεωμένα να ξεκινούν από τις οικίες τους από τις 7 το πρωί και να επιστρέφουν μετά τις 3 το απόγευμα.

«Πρόκειται», συνέχισε «γιά μία κατάσταση, που δεν είναι πλέον ανεκτή, καθώς εκτός των άλλων, οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερεύουν εν όψει της χειμερινής περιόδου».

Γιά τον λόγο αυτό έχει εξαγγελθεί και νέα συγκέντρωση γονέων στην σχολική μονάδα γιά τις 9 το πρωί σήμερα, με σκοπό να καταστεί σαφές και προς τις περιφερειακές αρχές που εμπλέκονται στο θέμα των μετακινήσεων, ώστε να συντμηθεί δραστικά ο χρόνος καθυστέρησης των σχολικών δρομολογίων, που με βάση τις προϋποθέσεις του σχετικού κανονισμού, η αναμονή σχολικού δρομολογίου μπορεί να φθάσει μέχρι τα 90 λεπτά.

«Είμαστε αποφασισμένοι» τόνισε ο κ Γώγος «εάν έως την προσεχή Δευτέρα δεν υπάρξουν λύσεις επί των προβλημάτων να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις αποκλείοντας συμβολικώς την κυκλοφορία γιά μικρό χρονικό διάστημα στην γέφυρα του Αξιού στο ύψος της Αξιούπολης.

Γιά τα ζητήματα που αφορούν στις επίμαχες σχολικές μονάδες αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Μαχητή» και ο αναπληρωτής διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Ιωακειμίδης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μετακίνησης των μαθητών τόνισε την πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση με τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις μετακινήσεως που δίδουν δυνατότητες υπερβολικών χρονικών καθυστερήσεων και κατά την προσέλευση και κατά την αναχώρηση από τα σχολεία.

Μάλιστα με σχετικό έγγραφό του προς την περιφερειακή διοίκηση εσχάτως εκθέτει και τους λόγους, γιά τους οποίους αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας, επικαλούμενος μεταξύ άλλων και θέματα ασφαλείας των μαθητών.

Σε ό,τι αφορά στα κενά καθηγητών στα δύο σχολεία υπογράμμισε ότι είναι τρία και συγκεκριμένα χημικού, γεωλόγου και μαθηματικού.
Όπως τόνισε, γιά την πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα προσωρινής του κάλυψης του κενού, καθώς υπάρχει θέση μονίμου εκπαιδευτικύ και απουσιάζει από την υπηρεσία με μακροχρόνια άδεια και θα επιστρέψει στην θέση του στις 5 Νοεμβρίου.

Γιά την περίπτωση του γεωλόγου, τόνισε, ότι θα συνεχισθεί το κενό καθώς στους άρτι αφιχθέντες αναπληρωτές (εχθές) δεν συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω ειδικότητα, ενώ γιά την περίπτωση του μαθητικού υπάρχει εκτίμηση ότι θα καλυφθεί σήμερα, καθώς διετέθησαν τρεις αναπλητρωτές γιά τα τέσσερα κενά του νομού και πιθανότητα θα υπάρχει ενδιαφέρον γιά τα επίμαχα σχολεία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]