Αρθρογραφία

Η ώρα της υπεύθυνης ψήφου

«Η ψήφος είναι πιο σημαντική από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»
(Αβραάμ Λίνκολν, αμερικανός Πρόεδρος)

Άλλη μία Κυριακή μας έμεινε για να σκεφτούμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε ποιον τελικά επιθυμούμε να τοποθετήσουμε στις διοικήσεις του δήμου και της περιφέρειας. Η πρώτη Κυριακή έδειξε με ψήφους και ποσοστά τους ανθρώπους στους οποίους ο κόσμος πιστεύει.
Συνεργασίες και στηρίξεις από τους συνδυασμούς που θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο, θα αρχίσουν να ψάχνουν οι «μονομάχοι» της δεύτερης Κυριακής. Αγώνας και μη εγκατάλειψη της προσπάθειας χρειάζεται από όλους αυτούς που είτε δεν εκλέχθηκαν είτε απογοητεύτηκαν από τις διαφορές των ψήφων. Τώρα, όμως, χρειάζεται πείσμα. Είναι καθήκον μας να ξαναπάμε και να επιλέξουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι θα διοικήσουν τον τόπο μας. Στην πιο άμεση μορφή διοίκησης. Την τοπική αυτοδιοίκηση.ΚΑΛΠΗ
Αυτή την Κυριακή βέβαια έχουμε και κάτι ακόμα: Να επιλέξουμε εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν στα όργανα της Ευρώπης. Αυτής της Ευρώπης που όπως πολλοί λένε, κάνει κουμάντο στην Ελλάδα και λαμβάνει τις αποφάσεις «ανθ’ ημών». Ας στείλουμε λοιπόν ανθρώπους που θα λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις και θα δυναμώσουν τη φωνή της Ελλάδας ανάμεσα στους Ευρωπαίους. Ανθρώπους που θα υποστηρίζουν και θα μάχονται για το συμφέρον πρώτα της Ελλάδας και έπειτα της Ευρώπης. Ανθρώπους ειλικρινείς και όχι υποκριτές που άλλα μας λένε εντός συνόρων και άλλα κάνουν εκτός. Ανθρώπους που ανέκαθεν ήθελαν μια Ευρώπη ενωμένη και όχι όσους έγιναν Ευρωπαίοι της τελευταίας στιγμής.
Οι ευρωεκλογές εκτός από εκλογές της αποχής είναι και εκλογές της χαλαρής ψήφου. Πράγμα το οποίο μπορεί να καταστεί επικίνδυνο. Στέλνοντας ακόμη και έναν ή δυο ευρωβουλευτές επικίνδυνων θέσεων από ακραίους συνδυασμούς μπορεί να κάνουμε κακό στην ίδια μας την χώρα. Μπορεί οι ευρωβουλευτές να μην επηρεάζουν αποφάσεις που να συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητα μας αλλά επηρεάζουν αποφάσεις κρίσιμες για την πορεία της χώρας μας και της Ευρώπης.
Και πρέπει, άμα θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα ακόμα και αν δεν επιθυμούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα το κάνουν, να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Πρέπει να είμαστε στις κάλπες την προσεχή Κυριακή διότι ένας διαφορετικός κόσμος δεν μπορεί να κτισθεί από αδιάφορους ανθρώπους.
Η δεύτερη Κυριακή εκτός από την ανάδειξη των νικητών θα δείξει και την ωριμότητα των ψηφοφόρων. Πόσο σοβαρά πιστεύουμε τα όσα λέμε και πόσο ειλικρινά είναι αυτά μας τα πιστεύω.

Περισσότερα

Τα χρόνια και οι άνθρωποι έρχονται, παρέρχονται και φεύγουν, η διαφθορά στο Δημόσιο «βασιλεύει» και… «δεν το κουνάει»!

Τις προηγούμενες ημέρες, οι φήμες γιά ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς με φερόμενους πρωταγωνιστές τρεις δημοσίους υπαλλήλους και οκτώ ιδιώτες συνεργάτες […]

ΤΟ ΖΩΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος της πόλης όπου γινόταν και το ζωεμπόριο ήταν μια μεγάλη δενδροφυτευμένη πλατεία […]

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό […]

Δείτε ακόμα