Πολιτισμός

«Ψηφιδωτό» χρωμάτων και μουσικοχορευτική μαγεία στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γουμένισσας

Γιά όγδοη συνεχή χρονιά ο λαογραφικός, πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» διοργάνωσε το παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Γουμένισσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15.6.19 στο προαύλιο του ιερού εξωκκλησίου Α. Τρύφωνος.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Πλήθος κόσμου και ακουσμάτων πλημμύρισαν το χώρο του εξωκκλησίου, ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών φορεσιών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων.

Η πρωτοβουλία του λαογραφικού πολιτιστικού συλλόγου «Άγιου Τρύφωνα» Γουμένισσας, τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος, στέφθηκε με επιτυχία σε αυτό συνέβαλαν οι χορηγοί και όλα τα μέλη του συλλόγου με την αφιλοκερδή συμμετοχή τη θέληση τους να προσφέρουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος Αστέριος Τάτσης κηρύσσοντας την έναρξη του όγδοου παιδικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών είπε:

«Η επιστροφή στις ρίζες είναι επιβεβλημένη και αναγκαία ως εφαλτήριο για το αύριο. Οι χορευτές χρειάζεται να γνωρίζουν ποιες είναι οι ρίζες τους, να μπορούν να ανατρέξουν στο παρελθόν του τόπου τους, γιατί πάντα υπάρχει ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον».

Το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς αναμνηστικά του φεστιβάλ και κρασιά Γουμένισσας. Οι θεατές απόλαυσαν εδέσματα, φρούτα, αναψυκτικά και νερά. Το φεστιβάλ έληξε με τα «Χάλκινα» της Γουμένισσας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα