Αρθρογραφία

Μην εκδικείστε άλλους γιά …δικά σας λάθη!

kalpi-ekloges-apotelesmata-kilkis-maxitisΤελείωσε και αυτή η εκλογική διαδικασία, και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ακούω να ανακοινώνει ο Πάνος Ψεκασμένος ότι η χώρα έχει κυβέρνηση. Ο Αλέξης Βενσερέμος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας συγκυβερνώντας με τους Καμένους Έλληνες και έχοντας ψήφο ανοχής από το «Ποτάμι», του Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν θα σχολιάσω, όμως, στο παρόν κείμενο τα αποτελέσματα των εκλογών γενικώς. Θέλω να γράψω μερικές σκέψεις μου για τα αποτελέσματα στον νομό μας.

Στον νομό Κιλκίς το εκλογικό σώμα αποτελείται από περίπου 104.000 ανθρώπους με σχεδόν το ένα τέταρτο (24.000) αυτών να είναι άνθρωποι ηλικιών από 71 ετών και άνω. Αυτό το παραθέτω ως χρήσιμη πληροφορία. Το μικρό μας Κιλκίς, λοιπόν, αρχικώς, είχε την πιθανότητα να εκλέξει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες τέσσερις εκπροσώπους. Ο κ. Φλωρίδης είχε την ευκαιρία όντας πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί και να γίνει ο τέταρτος εκπρόσωπος των Κιλκισιωτών. Κάτι που τελικώς δεν έγινε και το Κιλκίς εξέλεξε τρεις βουλευτές.

Καταρχάς ξεκινώντας με το πρώτο σε ψήφους κόμμα στο Κιλκίς, την Νέα Δημοκρατία, η επανεκλογή του κ. Γεωργαντά ήταν βέβαιη καθώς προσέφερε στο νομό όντας βουλευτής και κυβερνητικός αξιωματούχος. Κλήθηκε, βεβαίως, ο κόσμος της ΝΔ μέσα από ένα προκλητικό ψηφοδέλτιο να αποφασίσει πως θέλει το μέλλον του κόμματος. Κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε εκπροσώπους παλαιοκομματικών και οπισθοδρομικών αντιλήψεων. Με την εκλογή του κ Γεωργαντά έκλεισε εντελώς οποιαδήποτε «πληγή» υπήρχε από το παρελθόν.

Βλέποντας τα αποτελέσματα του δεύτερου κόμματος στο νομό και πρώτου πανελλαδικώς ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη σκέψη που ειλικρινώς μου έρχεται στο μυαλό, και ας με συγχωρήσουν οι σύντροφοι είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ ζη». Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε νέους ανθρώπους και στον κ. Παραστατίδη ο οποίος και τελικώς κατέλαβε την έδρα. Μέσα από μαχαιρώματα, εσωκομματικές διαφωνίες και «κωλοτούμπες» τοπικών στελεχών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποδείξει ότι το «πρώτη φορά Αριστερά», που έχει ως σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει!

Και τέλος η τρίτη «μαύρη» έδρα είναι αυτή, που με θλίβει. Συντάσσομαι με την πλειοψηφία των συμπολιτών μου, που εκφράζουν την απογοήτευση και την ντροπή τους για την έδρα που κατέλαβε στο νομό η ακροδεξιά εθνικιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Είναι θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους της γενιάς μου, χωρίς όνειρα και ελπίδες για το μέλλον να ψηφίζουν εκδικητικά και τιμωρητικά, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι είναι αυτό που ψηφίζουν και χωρίς καμία πρόταση για να διαμορφώσουν το δικό μας μέλλον. Είναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους των προηγούμενων γενεών, οι οποίοι χρόνια ψήφιζαν με γνώμονα προσωπικά συμφέροντα, να συνεχίζουν να ψηφίζουν ανεύθυνα και να θέλουν τώρα να τιμωρήσουν τους ανθρώπους που χειροκροτούσαν. Συνεχίζουν να ψηφίζουν με άσχημα συναισθήματα, γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων τους το μέλλον της γενιάς των παιδιών και των εγγονιών τους που αυτοί υποθήκευσαν με την ψήφο τους. Σταματήστε να ψηφίζετε για εκδίκηση τρομοκρατικές οργανώσεις και «σάπιους» ανθρώπους. Η γενιά μας δεν τρομοκρατείται διότι δεν έχει τίποτε να χάσει. Ψηφίστε μια φορά με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας. Αυτό, που εσείς με τις επιλογές σας υποθηκεύσατε. Σταματήστε να εκδικείστε τους άλλους για τα δικά σας λάθη και μια φορά πάρτε σοβαρά τον εαυτό σας και το αύριο των παιδιών σας. Ψηφίστε με ευθύνη για ένα θετικότερο αύριο και όχι εκδικητικά γιά ένα αρνητικό χθες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]