Κοινωνία

Μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων η εορταστική εκδήλωση ΛΕΚ-ΙΜΠΚ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 15.12.19 στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου του, η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς με θέμα “ Ο πόνος στην ζωή μας και η κατάθλιψη των Εορτών” σε συνεργασία με την ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Το θέμα ανέπτυξε ο πρωτοσύγκελλος της ΙΜΠΚ και εφημέριος της ενορίας Αγίου Δημητρίου πανοσιολογιώτατος π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Όπως τόνισε κατά το σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Δάφνη Νιάκα, με την εν λόγω εκδήλωση ξεκινά μια σειρά ομιλιών με διαφορετική θεματολογία, πνευματικού περιεχομένου κάθε φορά, σε συνδιοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων με τη Ιερά Μητρόπολη.

Την ομιλία ανέπτυξε με το συγκινητικό και μεστό λόγο του, ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος.

Όπως τόνισε, πολλοί συμπολίτες μας την περίοδο των εορτών νιώθουν συναισθήματα μοναξιάς, θλίψης, αλλά και αναξιότητας ως απόρροια του υλισμού, του καταναλωτισμού και των υψηλών προσδοκιών για ευζωία, τα οποία εντείνονται ακόμη περισσότερο από την απουσία ή απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Υπογράμμισε δε, ότι μέσα από το πρίσμα της απαισιοδοξίας οι εορτές χάνουν το πραγματικό τους νόημα και προέτρεψε το κοινό να αντισταθεί στις αρνητικές σκέψεις μέσω της πνευματικότητας, του αναστοχασμού και της αναζήτησης παραδοσιακών συλλογικών νοημάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη